Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 17 mai 2022. Sunt așteptate furtuni cu descărcări electrice și vijelii

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 17 mai 2022.

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 15:34

Vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a țării, dar va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la început în regiunile vestice, apoi în a doua parte a zilei și în cele sud-vestice, centrale, nordice și nord-estice. În sudul și sud-estul țării cerul se va menține variabil pe parcursul zilei, iar fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi spre seară și noaptea. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei vor fi vijelii și grindină. Spre sfârșitul intervalului, în zona montană înaltă, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Maramureș și 31 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar minimele vor fi cuprinse în general între 7 și 15 grade.

Prognoza meteo București

Vremea va fi caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Temperatura maximă va fi de 28...30 de grade, iar cea minimă de 14...15 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice la început în Carpații Occidentali, apoi și în restul masivelor. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp, iar pe arii restrânse vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări asociate averselor, dar și susținute pe parcursul nopții cu viteze mai mari pe creste. Spre sfârșitul intervalului, în zona înaltă, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative față de ziua precedentă.

Vremea pe litoral

Vremea va fi caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales spre seară și noaptea vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, în intensificare noaptea, când vor fi rafale în general de 45 - 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 25 de grade, iar cele minime vor fi de 15...16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 17 mai 2022. Sunt așteptate furtuni cu descărcări electrice și vijelii