Antena Meniu Search
x

Vremea 18 august. Canicula revine în forță. Maxime de 38 de grade

Canicula revine în forță, în special în regiunile vestice şi sudice. Maximele pot ajunge la 38 de grade. Iată prognoza meteo pentru 18 august. 

de Redactia Observator

la 17.08.2022, 15:41

La noapte, cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorãri în jumãtatea de nord-est a ţãrii unde pe alocuri se vor semnala averse şi posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade. Pe suprafeţe mici, mai ales în depresiuni, se va forma ceaţã.

Vremea 18 august. Canicula revine în forță. Maxime de 38 de grade

Vremea 18 august în țară

În regiunile vestice şi sudice va fi caniculã şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime, la nivel naţional, se vor situa în general între 28 şi 38 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, dar mai ales dupã-amiaza şi seara vor fi perioade cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice, pe arii restrânse în zona montanã, în est şi sud-est şi cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferică va ramane la valori joase, de regim ciclonic.

Vremea 18 august. Canicula revine în forță. Maxime de 38 de grade

Vremea 18 august în Capitală 

La noapte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 17...20 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil ziua, dar cu probabilitate redusã pentru averse, şi mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimã va fi de 18...20 de grade. Presiunea atmosferică va creste nesemnificativ de la o valoare mai mica decat cea normala.

Vremea 18 august. Canicula revine în forță. Maxime de 38 de grade

Vremea 18 august la munte

Cerul va fi variabil şi mai ales dupã-amiaza şi seara vor fi perioade cu înnorãri şi pe arii restrânse averse şi descãrcãri electrice, cu precãdere în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri mai ales pe creste, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Valorile termice vor fi în creştere uşoarã faţã de ziua precedentã.

Vremea 18 august. Canicula revine în forță. Maxime de 38 de grade

Vremea 18 august la mare

Vremea se va menţine caldã, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va avea unele înnorãri dupã-amiaza când vor averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi de 21...22 de grade. Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 24 şi 26 de grade.

Vremea 18 august. Canicula revine în forță. Maxime de 38 de grade

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 18 august. Canicula revine în forță. Maxime de 38 de grade