Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo 20 decembrie 2021 - 17 ianuarie 2022. Val de aer rece săptămâna viitoare, vremea se schimbă de Crăciun

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 decembrie 2021 - 17 ianuarie 2022. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion.

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 11:05

ANM a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, finalul de an aduce precipitații în toată țara.

"Săptămâna viitoare, vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimţi în majoritatea zonelor din ţara. Un flux de aer rece din nord-estul continentului va coborî regimul termic sub cel normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem. Nopțile vor deveni geroase, astfel valorile minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade. În aceaste condiții vor fi ninsori la munte, în nord şi în centru şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla cu intensificãri în zona montanã înaltã, în regiunile estice şi în sud-vest şi izolat în restul teritoriului", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 20 - 27 decembrie 2021

Cu excepția regiunilor sudice și sud-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

Temperatura medie a aerului se va situa în general în jurul celei normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo 3 – 10 ianuarie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 10 – 17 ianuarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Prognoza meteo 20 decembrie 2021 - 17 ianuarie 2022. Val de aer rece săptămâna viitoare, vremea se schimbă de Crăciun