Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 22 decembrie 2022. Cum va fi vremea în țară, în București și la munte

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 22 decembrie 2022.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 15:47

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în zonele montane și submontane și în Dobrogea. Cerul va avea înnorări, iar mai ales spre seară și noaptea va ploua slab în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania și izolat în nordul Moldovei. În zona montană înaltă, în general la altitudini mai mari de 1500 m vor fi precipitații mixte. Izolat mai ales în centrul țării se va forma polei.  

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în prima parte a zilei și noaptea local va fi nebulozitate joasă sau ceață, iar trecător vor fi condiții de burniță sau fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, îndeosebi a Carpaților Orientali, unde rafalele vor atinge 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, cu valori ușor mai scăzute în sudul Olteniei, iar cele minime în general între -4 și 4 grade.

Prognoza meteo București

În prima parte a zilei și noaptea vor fi înnorări și ceață, iar după-amiaza cerul va fi variabil. Temperatura maximă va fi de 3...5 grade, iar cea minimă de -2...0 grade. Vântul va sufla slab până la moderat.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și mai ales în a doua parte a zilei și noaptea va ploua slab, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor fi precipitații mixte, local în Carpații Occidentali și izolat în celelalte masive. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Orientali, în a doua parte a intervalului. Valorile termice deși vor fi în scădere față de ziua precedentă, se vor situa peste cele normale la această dată.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații sub formă de ploaie în vestul și centrul Europei și în extremitatea de sud-vest și ploaie, lapoviță și ninsoare în nord și în est. În restul continentului, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări, local în regiunile vestice și central-vestice și în cele învecinate Mării Baltice, Mării Nordului și bazinului vestic al Mării Mediterane și izolat în rest. Temperaturile vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă în vestul, centrul și estul Europei, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Vremea » Vremea 22 decembrie 2022. Cum va fi vremea în țară, în București și la munte