Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 23 mai 2021. Temperaturi maxime de 31 de grade Celsius în sudul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 23 mai 2021. Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească, în sudul Munteniei fiind anunțate temperaturi maxime de 31 de grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 22.05.2021, 16:41

prognoza meteo 23 mai 2021
Vremea, duminică, 23 mai 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București, la munte și pe litoral

În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, nordul și centrul țării. Va ploua pe arii extinse în Maramureș unde se pot acumula 10...15 l/mp, local în Crișana și izolat în Transilvania, Banat și nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 16 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 5 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea duminică 23 mai 2021

În jumătatea sudică a țării vremea va continua să se încălzească devenind caldă pentru ultima decadă a lunii mai, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și, apropiate de mediile multianuale. În regiunile nord-vestice, nordice, centrale, precum și la munte, temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales spre seară și în prima parte a nopții, local se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, unde va sufla cu peste 70 km/h, local și temporar în nord-vest, iar noaptea și în est și sud-est, în general cu 40...50 km/h, dar și în timpul ploilor, când izolat va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade în Maramureș și 31 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Vremea la munte

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales spre seară și în prima parte a nopții, local se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special în zona înaltă a Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, unde va sufla cu peste 70 km/h. Valorile termice vor fi în ușoară creștere în zona Carpaților Meridionali, iar în restul masivelor vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat, în intensificare după-amiaza, dar și spre sfârșitul intervalului. Temperaturile maxime, se vor încadra între 20 și 23 de grade, iar cele minime vor fi 15 ... 16 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 14 și 17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 23 mai 2021. Temperaturi maxime de 31 de grade Celsius în sudul țării