Antena Meniu Search
x

Vremea 24 decembrie. Temeperaturile sunt în uşoară creştere. Maximele pot ajunge şi la 12 grade

Vremea este în uşoară încălzire în aproape toată ţara. Maximele pot ajunge la 12 grade, în timp ce minimele vor ajunge la -1. Iată prognoza meteo pentru

de Redactia Observator

la 23.12.2021, 15:28

Vremea 24 decembrie. Temeperaturile sunt în uşoară creştere. Maximele pot ajunge şi la 12 grade - Shutterstock

La noapte, vremea va fi rece, geroasă în depresiuni şi izolat în centrul, sudul şi estul ţării. Cerul va fi mai mult noros. Va ninge la munte, în Maramureş, în nordul şi în estul Transilvaniei, local în Moldova şi izolat în nordul Dobrogei, Munteniei şi al Olteniei. În restul Transilvaniei, Crişana şi pe arii restrânse în Banat precipitaţiile vor fi mixte şi vor favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80...90 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi viscolită şi pe alocuri şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului. Temperaturile minime, în creştere semnificativã faţă de noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -15 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2 grade în sudul Banatului. Izolat va fi ceaţă.

Vremea 24 decembrie în ţară

Vremea se va încălzi apreciabil în toată ţara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade, izolat în Moldova şi estul Transilvaniei, şi 12 grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade. În vestul, centrul, nordul şi estul teritoriului cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă, iar în prima parte a zilei, în Maramureş, Transilvania, Moldova, la munte la altitudini sub 1700 m şi local în Dobrogea, şi ninsoare. Pe alocuri va fi polei. În zona montană înaltă va ninge şi va continua să se depună strat de zăpadă. Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi pe alocuri 20...30 l/mp. În restul teritoriului cerul va avea înnorãri temporare şi doar izolat vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80...100 km/h şi zăpada va fi spulberată şi viscolită, iar local şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...50 km/h. Izolat se va forma ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea la începutul intervalului.

Vremea 24 decembrie în Capitală 

Pe acelaşi subiect

La noaptea, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -7...-5 grade.

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări seara şi noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Presiunea atmosferică va scădea la începutul intervalului.

Vremea 24 decembrie la munte

Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 ninsori. Pe suprafeţe mici se va forma polei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe alocuri 20...30 l/mp. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în special la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor fi de peste 80...100 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi viscolită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 24 decembrie. Temeperaturile sunt în uşoară creştere. Maximele pot ajunge şi la 12 grade