Antena Meniu Search
x

Vremea 27 februarie - 12 martie 2023. ANM anunță temperaturi de peste 15 grade Celsius, de săptămâna viitoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 27 februarie - 12 martie 2023. Potrivit specialiștilor, vremea se va încălzi de săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să atingăă 15 grade Celsius.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 27.02.2023, 13:34

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 27 februarie - 12 martie 2023. ANM anunță temperaturi de peste 15 grade Celsius, de săptămâna viitoare - Observator

ANM a emis luni, 27 februarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Până spre finalul acestei săptămâni, vremea va fi în general închisã și rece. Va ploua în jumãtatea de sud a teritoriului, iar prin nord, nord-est vor fi precipitații . În zonele montane se vor semnala precipitaţii mixte, mai ales ninsori și viscol pe creste. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat,Crișana, Maramureș și Transilvania. Valorile minime nocturne vor fi cuprinse între -2 şi 5 grade", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Ultimele două zile ale lunii februarie vor fi caracterizate de o vreme rece, cu temperaturi maxime în medie cuprinse între 3 și 5 grade. Ulterior, în restul intervalului deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 10 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi

Pe acelaşi subiect

caracterizat de valori, în marea lor majoritate în jurul pragului de îngheț, astfel media minimelor se va situa între -2 și 2 grade.

În data de 27 februarie vor fi precipitații posibil moderate cantitativ, dar local și temporar acestea pot apărea în mare parte și din restul intervalului de referință.

Prognoza meteo în Crișana

Vremea va fi rece în ultimele două zile ale lunii februarie, când se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în medie între 2 și 4 grade. Ulterior, în restul intervalului, deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 9 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori sub pragul de îngheț, astfel media minimelor se va situa în general între -3 și 0 grade.

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Vremea în Transilvania

În cea mai mare parte a intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 8 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai coborâte în anumite nopți.

Vor fi precipitații, moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Prognoza meteo în Maramureș

Regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 7 grade, exceptând ziua de

27 februarie când va fi rece, o medie în jurul a 2 grade, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai coborâte în nopțile din perioada 1-3 martie.

Vor fi precipitații, însemnate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și după data de 4 martie până la finalul intervalului de referință.

Vremea în Moldova

Până în jurul datei de 2 martie vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 2...4 grade. Ulterior, valorile termice diurne vor mai crește și vor fi apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 9 grade. Temperaturile minime în marea lor majoritate vor fi sub pragul de îngheț și se vor situa în medie între -4 și 0 grade, local mai coborâte în anumite nopți.

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Prognoza meteo în Dobrogea

În data de 27 februarie, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 14 grade, apoi până spre 3 martie regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5...7 grade. În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8 și 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi în general pozitive, cu medii ale minimelor de 1 și 4 grade, posibil mai scăzute în nopțile din perioada 2-4 martie. Local și temporar vor fi precipitații slabe, mai ales în intervalele 27 februarie - 2 martie și între 6 și 12 martie.

Vremea în Muntenia

Vremea va fi caldă în data de 27 februarie, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 12 grade, apoi până spre 3 martie regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5...6 grade. În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8 și 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie ale minimelor de -1...1 grad, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2 grade.

Local și temporar vor fi precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului de referință.

Prognoza meteo în Oltenia

Până în jurul datei de 3 martie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, cu maxime medii între 4 și 7 grade, apoi vremea se va mai încălzi, astfel că media temperaturilor diurne se va situa în general între 8 și 10 grade. Valorile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie a minimelor de -1...1 grad, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2...3 grade. Local și temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ în cea mai mare parte a intervalului de referință.

Vremea la munte

Vremea va fi rece pe tot parcursul perioadei, astfel media temperaturilor maxime va oscila între -4 și 2 grade, iar minimele vor fi negative, în medie între -8 și -4 grade, posibil mai scăzute

în unele nopții și sub -10 grade. Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie). În restul intervalului precipitațiile vor fi slabe și izolate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Vremea » Vremea 27 februarie - 12 martie 2023. ANM anunță temperaturi de peste 15 grade Celsius, de săptămâna viitoare