Antena Meniu Search
x

Vremea 27 februarie 2023. Ninsori în mare parte din țară: se va depune un nou strat de zăpadă

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 27 februarie 2023.

de Redactia Observator

la 26.02.2023, 14:55

peisaj de iarnă la munte
Vremea 27 februarie 2023. Ninsori în mare parte din țară: se va depune un nou strat de zăpadă - Shutterstock (arhivă)

În jumătatea de nord a ţării, vremea va fi rece şi închisă, iar îndeosebi pe parcursul zilei vor mai fi precipitaţii, local moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare şi se va mai depune strat de zăpadă; temperaturile maxime se vor situa în general între 0 şi 5 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade.

În regiunile sudice, deşi valorile termice vor fi în scădere semnificativă faţă de intervalul precedent, acestea se vor menţine peste cele normale, astfel maximele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 5 grade. Local şi temporar, cerul va avea înnorări şi va ploua, mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate.

Prognoza meteo București

Deşi valorile termice vor scădea semnificativ faţă de intervalul anterior, acestea vor continua să fie mai ridicate decât mediile climatologice, astfel maxima va fi de 12...14 grade, iar cea minimă de 2...3 grade. Temporar, cerul va avea înnorări şi vor fi averse, iar vântul va sufla în general moderat.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte 27 februarie 2023

Cerul va avea înnorări şi cu precădere în prima parte a intervalului, local se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, izolat moderate cantitativ în nordul Carpaţilor Orientali şi se va depunde strat de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe creste. Valorile de temperatură vor marca o scădere faţă de ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Europa

Vreme închisă va fi în regiunile estice, sud-estice și central-estice ale continentului - în zona dintre estul Ucrainei și sudul Greciei, între sudul Italiei, Cehia și vestul Poloniei; de asemenea, în Peninsula Scandinavică (probabil, cu excepția părții sudice a Norvegiei) și în Arhipelagul Britanic, în nordul Spaniei și în sudul Franței. Mai plăcut, dar schimbător va fi aspectul vremii din restul Europei, în condițiile cerului variabil și celui chiar senin în zona centrală a Spaniei, în cea nordică a Franței și în Țările De Jos, probabil și în Lituania și Letonia. 

Astfel, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în estul continentului și în apropierea Marii Mediterane și mai ales vor avea formă de lapoviță și ploaie - anume, în Ucraina, România și Rep. Moldova, țările balcanice (din nordul Greciei până în cel al Serbiei și Bulgaria), în Italia și în sud-estul Franței; cantități mari de apă se vor acumula în vestul Mediteranei și în regiunile apropiate de Marea Tireniană. Regimul pluvial din restul Europei va fi reprezentat în principal de astfel de fenomene în general slabe - ninsori local în Norvegia și izolat în Rusia dincoace de Munții Ural și precipitații mixte în Rep. Irlanda, Regatul Unit, Spania și în apropierea Alpilor. 

Vânt intens pe timp îndelungat va fi în nord-vestul și în sud-estul continentului, anume în Arhipelagul Britanic, pe Golful Biscaya, în Franța și pe Marea Egee; va viscoli la altitudini mari în Munții Carpați și posibil în Alpi, iar la cote mai joase - dar notabile în plan local - vor fi vitezele vântului din vestul Mediteranei, din estul Spaniei, de pe Marea Baltică și din vestul celei Negre. Va fi evident în continuare contrastul puternic dintre temperaturile din sud-estul Europei și cele din restul zonei interioare a continentului - acoperită de aer rece provenind de dincolo de Cercul Polar și înaintând lent către spațiul balcano-carpatic și tocmai către vestul Marii Mediterane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 27 februarie 2023. Ninsori în mare parte din țară: se va depune un nou strat de zăpadă