Antena Meniu Search
x

Vremea 27 septembrie - 25 octombrie 2021. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 septembrie - 25 octombrie 2021. Potrivit specialiştilor, a doua lună de toamnă debutează cu vreme mai rece în regiunile estice și ușor mai caldă în cele vestice. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.09.2021, 09:27

Meteorologii ANM au emis, vineri, prognoza pe următoarele patru săptămâni.

Astfel, la începutul lunii octombrie, valorile termice în estul țării vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei, dar mai ridicate în vest. În rest, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Potrivit specialiștilor, luna septembrie se încheie cu vreme rece în toată țara. 

"După un weekend cu temperaturi de aproape 30 grade Celsius, săptămâna viitoare valorile termice vor marca o scãdere în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi va ploua în jumãtatea de sud-vest a teritoriului şi pe arii restrânse în rest.

Pe acelaşi subiect

Harta precipitaţiilor în vest, sud-vest, centru

Vor fi mai ales averse şi trecãtor se vor semnala descãrcãri electrice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 14 grade", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 27 septembrie - 4 octombrie 2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile estice, dar și ușor mai ridicate în cele vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice dar și deficitare în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 4 - 11 octombrie 2021

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 11 - 18 octombrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu o tendință ușor deficitară, local.

Prognoza meteo 18 - 25 octombrie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. 

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Informare de vreme rece în toată țara

ANM a emis joi o informare de vreme deosebit de rece, valabilă până vineri seara în întreaga țară. Informarea meteorologică este în vigoare până vineri, la ora 23.00.

La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55-60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri, la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h. Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala joi și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iar vineri în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50-60 km/h. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0-3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Prognoza meteo 24 septembrie 2021

Temperaturile cresc ușor, după ultimele zile de răcire accentuată.

Vremea va fi vântoasă și deși valorile termice vor crește față de intervalul precedent, va fi încă răcoare în nord și în centru, iar în orele dimineților în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi temporare mai ales în prima parte a intervalului în nordul, centrul și estul țării. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale ce vor depăși 90...100 km/h la altitudini de peste 1700 m, dar cu precădere ziua va avea intensificări și în restul teritoriului, local cu viteze în general de 50...60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. Pe spații mici, dimineața și noaptea, se va semnala ceață. Presiunea atmosferică va scadea dinspre nord si dinspre nord-est, incat se va instaura un regim ciclonic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 27 septembrie - 25 octombrie 2021. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni