Antena Meniu Search
x

Video După un episod de frig, vremea se încălzește brusc la final de săptămână. Vom avea temperaturi de 30 de grade Celsius

A nins ca în plină iarnă la munte, iar temperaturile au scăzut sub limita îngheţului. Drumarii au scos utilajele pe Transfăgărăşan ca să păstreze şoseaua deschisă. Vremea, chiar dacă rea, nu i-a descurajat pe turişti, care au venit să admire spectacolul naturii. Deşi nu ne-am aştepta, în weekend va fi vreme de vară.

De Claudiu Loghin la 23.09.2021, 20:25
Vezi și

În vârf de munte, iarna este la înălţime. În Masivul Postăvaru s-a aşternul primul strat de zăpadă din acest sezon.

Claudiu Loghin, reporter Observator: A nins în această noapte în Masivul Postăvarul şi, din păcate, din cauza ceţii nu se vede mare lucru din creasta Pietrei Craiului sau din Ţara Bârsei. Însă, la 1799 de metri, bate vântul în continuare şi, iată, sunt condiţii de iarnă adevărată. 

Minus 4 grade Celsius şi 11 centimetri de zăpadă. Aşa a fost azi la Bâlea Lac. Chiar dacă nu este un lucru neobişnuit să ningă în această zonă în septembrie, cei care au urcat pe Transfăgărăşan, în special străini, au rămas surprinşi. Sticlele cu bere la rece au îngheţat, aşa că turiştii s-au consolat cu vin fiert şi porumb.

Am trecut de la verde la alb. E foarte frumos

Drumarii au muncit din greu ca să menţină deschisă cea mai spectaculoasă şosea din România. 

Cristian Toma, Serviciul Salvamont Argeș: Stratul de zăpadă atinge undeva la zece centimetri, temperaturile sunt scăzute, minus două, minus trei grade la această oră, vântul suflă cu putere, aproximativ 60-70 km/h.

Robert Elekes, purtător de cuvânt DRPD Brașov: Cei care vor să urce cu maşinile la cote mai mari de 1500 de metri ar trebui să aibă maşinile echipate inclusiv cu cauciucuri de iarnă.

Se încălzește rapid afară în acest weekend

A nins şi pe Transalpina, pe Muntele Mic, în Caraş-Severin, dar şi în Masivul Parâng, în Hunedoara. Până mâine noapte este cod galben de vânt la munte. Rafalele vor depăşi 100 km/h pe creste. După episodul scurt de iarnă de la munte, se întoarce vara. În weekend, vom avea parte de o încălzire puternică a vremii. În sudul ţării, temperaturile vor urca până la 30 de grade duminică, iar la munte vor ajunge chiar şi la 20 de grade, în Sinaia de exemplu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » După un episod de frig, vremea se încălzește brusc la final de săptămână. Vom avea temperaturi de 30 de grade Celsius