Antena Meniu Search
x

Vremea 28 februarie 2021. Continuă procesul de răcire, ANM anunță lapoviță și ninsoare în Moldova, Maramureș și Transilvania

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 28 februarie. Vremea se răcește, iar în Moldova, Maramureș și Transilvania vom avea parte de lapoviță și ninsoare.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.02.2021, 16:37

vremea în weekend
Vremea, duminică, 28 februarie 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea în noaptea de sâmbătă spre duminică

Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile din jumătatea estică a teritoriului, unde local vor fi precipitații, mixte în Moldova și Transilvania și predominant ploi în Dobrogea și Muntenia; în zona montană, treptat, vor predomina ninsorile. în sudul țării, ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar în orele serii vor fi posibile izolat descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile estice și la munte, unde vor fi viteze în general de 45...55 km/h, iar la altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80...90 km/h și zăpada va fi viscolită și spulberată.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade.

Vremea duminică 28 februarie

Vremea se va răci și în regiunile sudice. Pe parcursul zilei cerul va avea înnorări temporare și, izolat, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță în jumătatea de est a teritoriului și predominant ninsoare la munte.

Noaptea înnorările se vor accentuat treptat și, temporar, vor fi ninsori în zona montană, predominant lapoviță și ninsoare în Moldova, Maramureș și Transilvania, mai ales lapoviță și ploaie în Dobrogea, local în Muntenia și pe suprafețe mai restrânse în Crișana. Izolat, îndeosebi în sud-est, se va depune polei.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde se vor depăși la rafală 80...90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și ninsoarea temporar viscolită. Intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, dar la viteze mai mici, în general de 45...55 km/h -  ziua în est, sud-est și pe arii restrânse în rest, iar noaptea în nord-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei și 13 grade în vestul Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse între -5 și 2 grade.

Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Prognoza meteo București

Deși valorile termice vor continua să scadă, vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Astfel, temperatura maximă va fi de 10...12 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad.

Cerul va fi variabil ziua, când numai trecător vor fi posibile ploi slabe, dar va deveni mai mult noros noaptea, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și, trecător, polei. Vântul va sufla slab și moderat.

Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și temporar va ninge, izolat ziua și local noaptea, cu precădere în Carpații Orientali și Meridionali.

Vântul va avea intensificări, trecător viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură se vor depăși la rafală 80...90 km/h.

Valorile termice vor continua să scadă, ajungând să se apropie de cele specifice perioadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 28 februarie 2021. Continuă procesul de răcire, ANM anunță lapoviță și ninsoare în Moldova, Maramureș și Transilvania