Antena Meniu Search
x

Vremea 3 aprilie. Început de weekend cu ploi frig și ninsori

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va avea înnorări, mai accentuate în regiunile centrale, sud-vestice, sudice şi sud-estice, precum şi la munte, unde pe suprafeţe mici va ploua.

de Redactia Observator

la 02.04.2021, 18:17

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar la începutul intervalului în sud-est vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice. În zona montană, la altitudini mari, în general de peste 1500 m, trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare, pe arii restrânse în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi în estul ţării. Temperaturile minime se vor situa între -2 şi 9 grade. Izolat, mai ales spre sfârşitul intervalului, în nord-est vor fi condiţii de brumă.

Vremea 3 aprilie în ţară 

Vremea va continua să se răcească, mai accentuat în regiunile sudice şi sud-estice, devenind mai rece decât în mod normal la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 5 şi 14 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade.

Pe acelaşi subiect

Cerul va avea înnorãri în general persistente, iar pe arii extinse în regiunile sudice, estice şi centrale şi pe spaţii mici în restul zonelor, vor fi perioade în care va ploua. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi pe arii restrânse, mai ales în sud, sud-est şi la munte, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp.

În zona montană, îndeosebi la peste 1500 m altitudine va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar la altitudini mai joase precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în sud-vestul ţării, iar temporar şi în zona montană, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde va sufla cu peste 70...80 km/h, condiţii în care ninsoarea va fi viscolită, zãpada spulberată şi vizibilitatea va scădea sub 100 m. Presiunea atmosferică va creşte uşor.

Vremea 3 aprilie. Început de weekend cu ploi frig și ninsori

Vremea 3 aprilie în Bucureşti

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va avea înnorãri, iar la începutul intervalului se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimã va fi de 6...7 grade.

Sâmbătă, 3 aprilie, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat, iar din a doua parte a zilei vor fi perioade în care va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 11...12 grade, iar cea minimă de 5...6 grade. Presiunea atmosferică va creşte uşor în a doua parte a intervalului.

Vremea 3 aprilie. Început de weekend cu ploi frig și ninsori

Vremea 3 aprilie la munte 

Vremea va continua să se răcească, devenind mai rece decât în mod normal la această dată. Îndeosebi la peste 1500 m altitudine va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar la altitudini mai joase precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată, condiţii în care vizibilitatea va scădea sub 100 m.

Vremea 3 aprilie. Început de weekend cu ploi frig și ninsori

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 3 aprilie. Început de weekend cu ploi frig și ninsori