Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 30 noiembrie 2021. Temperaturile scad brusc și sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 30 noiembrie 2021.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.11.2021, 15:36

În noaptea de luni spre marți cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare la munte, mai ales ploaie în regiunile sudice și sud-vestice, mixte în centru și izolat în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificări în zona înaltă a Carpații Orientali, iar în ultimele ore ale intervalului și pe crestele Carpaților Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80...90 km/h; pe alocuri va ninge viscolit. Vântul se va intensifica treptat și în extremitatea de sud-vest a țării și va avea viteze, în general de 45...55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Pe spații restrânse vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo marți 30 noiembrie 2021

Vremea se va răci, iar în regiunile intracarpatice valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță în regiunile sud-estice și pe alocuri în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile. Noaptea ninsorile se vor intensifica la munte, în regiunile intracarpatice pe arii relativ extinse vor fi precipitații mixte, iar în restul teritoriului izolat vor fi mai ales ploi și lapoviță.

Pe arii restrânse, în special în sud-est și în nord-vest, cantitățile de precipitații vor depăși 15...25 l/mp. Se va depune strat de zăpadă la munte, mai consistent în Carpații Occidentali și Orientali, pe alocuri în nord-vestul, centrul teritoriului, în zonele deluroase și doar izolat în rest. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu vitezele cele mai mari la munte, la altitudini mai mari, unde rafalele vor depăși 80...100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, precum și în vestul Olteniei și estul Dobrogei, unde vor fi viteze în general de 65...75 km/h. Izolat se va semnala ceață.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea se va răci accentuat. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de -3...0 grade. Cerul va avea înnorări, iar pe parcursul zilei trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat.

Vremea la munte

Vremea va fi închisă și rece. Pe parcursul zilei local vor predomina ninsorile în general slabe, iar noaptea acestea se vor intensifica. Pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor depăși 15...25 l/mp, astfel încât se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și Orientali. Vântul va avea intensificări mai ales în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80...100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Cum va fi vremea în Europa

În sudul și sud-vestul Europei, vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață. În restul continentului vor fi înnorări și local precipitații sub formă de ploaie în vest, ploaie, lapoviță și ninsoare în centru, est și sud-est și ninsori în nord. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice, centrale, sudice și estice și pe arii restrânse în rest. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în estul și sud-estul Europei, o creștere ușoară în vest, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Vremea » Vremea 30 noiembrie 2021. Temperaturile scad brusc și sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare