Antena Meniu Search
x

Vremea 4 aprilie. Frig şi ploi în cea mai mare parte a ţării

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în regiunile extracarpatice cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua, izolat important cantitativ în sud-est.

de Monica Palade

la 03.04.2021, 21:26

În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, iar ploile pe suprafeţe mici şi slabe cantitativ. În estul Transilvaniei şi zona deluroasă a Moldovei, trecător vor fi posibile şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, local va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar la altitudini mai joase precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde la rafală se vor depăşi viteze de 60...70 km/h, iar ninsoarea fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade.

Vremea 4 aprilie în ţară

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. În jumătatea de sud a teritoriului cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. În Muntenia şi Oltenia pe alocuri cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp.

Pe acelaşi subiect

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, ploile locale şi în general slabe cantitativ. La munte, la peste 1500 m, va ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mai joase vor fi posibile şi ploi sau lapoviţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua local în regiunile estice şi în vestul teritoriului, precum şi la munte, la altitudini mari, unde rafalele vor depãşi 60...70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpadă spulberatã, iar vizibilitatea scăzută. 

Temperaturile maxime se vor situa între 6 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 5 grade. Noaptea, în jumătatea nordică a teritoriului, pe suprafeţe mici se va produce brumă. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Vremea 4 aprilie. Frig şi ploi în cea mai mare parte a ţării

Vremea 4 aprilie în Capitală

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va fi închisă şi temporar va ploua mai ales în prima parte a nopţii. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 5...6 grade.

Duminică, Vremea va fi în general închisă şi se va răci semnificativ. Temporar va ploua, mai ales după-amiaza şi seara. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 4...5 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Vremea 4 aprilie. Frig şi ploi în cea mai mare parte a ţării

Vremea 4 aprilie la munte

Valorile termice vor fi în general mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local în masivele nordice şi pe arii extinse în rest. Îndeosebi la peste 1500 m altitudine se va depune strat nou de zăpadă. Prin acumulare, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 15...20 l/mp. Vântul va avea unele intensificări, în special la altitudinile mari ale Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată.

Vremea 4 aprilie. Frig şi ploi în cea mai mare parte a ţării

Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii de la ANM au emis, vineri după-amiaza, o atenționare de tip Cod Galben de ninsori și viscol pentru zona montană din Carpații Meridionali și Orientali.

Codul galben care vizează Carpații Meridionali și Orientali intră în vigoare sâmbătă, la ora 18.00, și este valabil până luni, la ora 10.00. Avertizaea vizează județele Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Mureș, Harghita, Bacău, Covasna, Brașov, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Hunedoara. Potrivit meteorologilor, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1.500 de metri, va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 - 80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

În restul regiunilor țării, meteorologii anunță că vor fi ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată. Atenționarea meteorologică a intrat în vigoare vineri, la ora 13.00, și este valabilă până luni, la ora 10.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 - 25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

Vremea 4 aprilie. Frig şi ploi în cea mai mare parte a ţării

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 4 aprilie. Frig şi ploi în cea mai mare parte a ţării