Antena Meniu Search
x

ANM anunță temperaturi de primăvară în Decembrie, posibil și de Sărbători. Prognoza meteo de Crăciun și Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 5 decembrie 2022 - 1 ianuarie 2023. Potrivit specialiștilor, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în majoritatea zonelor din țară, posibil inclusiv în perioada Sărbătorilor.

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 08:48

Harta temperaturilor în Europa
ANM anunță temperaturi de primăvară în Decembrie, posibil și de Sărbători. Prognoza meteo de Crăciun și Revelion - Observator

ANM a emis vineri, 18 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

"Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, exceptând nord-estul ţãrii, unde vor fi apropiate de normal. Pe parcursul acestul interval nu vor lipsi nici precipitațiile, mai ales sub formă de ploi în zonele mai joase. În regiunile montane vor predomina lapovița și ninsorile, iar la altitudini mari stratul de zăpadă se va menține. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane, unde va accentua senzația de frig. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. Pe alocuri, mai ales pe timpul nopților și dimineților, va fi ceaţã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 5 - 12 decembrie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Pe acelaşi subiect

Vremea 12 – 19 decembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest și centru.

Prognoza meteo 19 - 26 decembrie 2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea 26 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâmă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 2 decembrie 2022

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa sub mediile climatologice specifice datei în regiunile extracarpatice și apropiate de acestea în interiorul arcului Carpatic. În sud-estul teritoriului și pe alocuri în rest vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, iar la munte mixte. Se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în prima parte a zilei, pe arii relativ extinse în Moldova și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în nord-est, iar cele minime între -4 și 3 grade. Pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi închisă, iar în prima parte a zilei probabilitatea pentru precipitații slabe mixte (trecător lapoviță, ninsoare și ploaie) va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă de 0...1 grad. Vor fi condiții de ceață, mai ales noaptea.

Vremea la munte

Vremea va fi în general închisă, dar valorile termice vor crește ușor față de intervalul precendet. Trecător și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe mixte și polei, cu o probabilitate mai mare în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat.

Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » ANM anunță temperaturi de primăvară în Decembrie, posibil și de Sărbători. Prognoza meteo de Crăciun și Revelion