Antena Meniu Search
x

Vremea pe 4 mai. Ploi torențiale în mare parte a țării

Vremea pe 4 mai este ploioasă în cea mai mare parte a țării. În unele zone vor fi precipitații specifice mai degrabă perioadei de vară. Maxima zilei va urca până la 21 de grade.

de Redactia Observator

la 03.05.2020, 16:43

Umbrelă în ploaie torențială de mai
ANM anunță pe 4 mai ploi torențiale în majoritatea zonelor României - fstop123 via iStock by Getty Images
  • Ploi torențiale cu descărcări electrice în sud și est.
  • Minima zilei va fi de 4 grade Celsius.

Pentru luni, meteorologii prognozează o vreme instabilă și cu temperaturi mai scăzute față de weekend. Ploile vor continua în Muntenia, Transilvania și Maramureș, dar și în cea mai mare parte din Oltenia și Moldova. În Dobrogea, precipitațiile vor fi semnalate local, iar în restul regiunilor țării se vor înregistra izolat.

Aversele vor avea un caracter torențial, iar mai ales în sudul și estul țării vor fi însoțite de descărcări electrice, iar izolat vor fi condiții de grindină. În medie, cantitățile de apă vor fi de 15 – 25 de litri pe metrul pătrat, iar pe suprafețe mici chiar de 30 – 50 de litri pe metrul pătrat.

Vântul va sufla slab și moderat la nivelul țării, însă la munte, pe creste, ar putea avea intensificări de până la 70-80 de kilometri pe oră. La mare altitudine, precipitații ar putea avea forma de lapoviță și ninsoare, spun cei de la ANM.

În timpul zilei, maximele în România vor fi de 11 – 21 de grade Celsius, iar minimele vor coborî între 4 și 14 grade. Izolat se va semnala și ceață în unele zone.

Presiunea atmosferică va crește în prima parte a zilei în sud, est și în centru.

Prognoza meteo pentru București

Capitala va avea parte de o vreme instabilă pe 4 mai și în curs de răcire. Pe timpul zilei va fi cer noros și sunt anunțate averse și descărcări electrice. În prima parte a zilei, vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35-40 de kilometri pe oră, în timp ce, în restul intervalului, va sufla slab.

Minima în București va fi de 9 – 10 grade, iar maximele vor urca la 18 – 19 grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi în creștere în prima parte a zilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea pe 4 mai. Ploi torențiale în mare parte a țării