Antena Meniu Search
x

Vremea 4 octombrie. Vom scăpa de frig, maximele pot urca la 24-25 de grade

Vremea continuă să se încălzească în cea mai mare parte a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului.

De Redactia Observator la 03.10.2021, 15:44
Vremea 4 octombrie. Vom scăpa de frig, maximele pot urca la 24-25 de grade - Shutterstock

La noapte, vremea va fi rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în regiunile estice şi sud-estice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali. Temperaturile minime se vor situa între 1 şi 9 grade, mai coborâte, spre -4 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest până la 11...12 grade. Pe arii restrânse în Transilvania şi cu totul izolat în dealurile subcarpatice ale Olteniei, Munteniei şi Moldovei se va produce brumă, iar în zonele joase de relief, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 4 octombrie în ţară

Vremea va fi în general frumoasă, iar în regiunile vestice şi nord-vestice va continua să se încălzească devenind caldă pentru prima decadă a lunii octombrie. În estul şi în sud-estul ţării, cerul va fi temporar noros, dar numai cu totul izolat, în special pe litoral, vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, iar în restul teritoriului se va menţine mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, iar trecător în zona Carpaţilor Meridionali şi în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Crişana, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scãzute până spre -1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali unde se va forma brumă. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Vremea 4 octombrie în Capitală

Pe acelaşi subiect

La noapte, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 5...6 grade, mai scăzută în zona periurbanã pânã în jurul valorii de 3 grade. Spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6...9 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Vremea 4 octombrie la munte

Vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească uşor îndeosebi în masivele din jumătatea de vest a teritoriului. În Carpaţii Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali, cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru burniţă sau ploi slabe va fi redusă, iar în restul masivelor se va menţine mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Munţii Banatului, iar trecător şi în Carpaţii Meridionali. Dimineaţa, dar mai ales spre sfârşitul intervalului, pe arii restrânse, va fi ceaţă sau nebulozitate joasă stratiformă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 4 octombrie. Vom scăpa de frig, maximele pot urca la 24-25 de grade