Antena Meniu Search
x

Vremea pe 5 iunie. ANM anunţă căldură dimineaţa şi furtuni la amiază

Vremea pe 5 iunie 2018 este instabilă, dar foarte caldă. Prognoza meteo anunţă ploi şi furtuni în ţară, în special după-amiază, însă vor fi mai izolate faţă de luni.

Vremea pe 5 iunie 2018 este instabilă, dar foarte caldă. Prognoza meteo anunţă ploi şi furtuni în ţară, în special după-amiază, însă vor fi mai izolate faţă de luni.

NOAPTEA DE LUNI SPRE MARŢI: În zona de munte şi în sudul şi sud-estul ţării, în special la începutul nopţii vor fi înnorări şi pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform, cu probabilitate mai mare în Carpaţii Meridionali şi pe litoral, ploile vor avea caracter torenţial. În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Temperaturile minime se vor încadra între 9 şi 18 grade.

Vremea 5 iunie în România

Marţi, vremea va fi caldă în toată ţara, călduroasă la câmpie, dar instabilitatea atmosferică, deşi la cote mai reduse faţă de zilele anterioare, se va menţine. Astfel, în zonele montane şi submontane şi în partea de sud-sud-est a teritoriului, în a doua parte a zilei temporar înnorările vor fi accentuate şi local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat ploile pot avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 30 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade. Presiunea atmosferica va creşte uşor în a doua parte a intervalului.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREŞTI: Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 30 de grade. Cerul va fi variabil, favorabil ploii de scurtă durată în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Prognoza meteo anunţă o temperatura minimă de 16...17 grade. Presiunea atmosferica va creşte uşor în a doua parte a intervalului.

Harta de la ANM cu vremea pe 5 iunie

HARTĂ: Prognoza meteo pentru marţi la nivelul ţării | Sursa: ANM

LA MUNTE: Vremea va fi caldă, dar instabilitatea atmosferică, deşi la cote mai reduse faţă de zilele anterioare, se va menţine, transmite ANM. În a doua parte a zilei temporar înnorările vor fi accentuate şi local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în Carpaţii Meridionali. Izolat ploile pot avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

VIDEO: Evoluţia precipitaţiilor în perioada 4-6 iunie | Sursa: Facebook/Meteoplus

LA MARE: Vremea va fi uşor instabilă şi se va încălzi. Cerul va prezenta înnorări temporare ziua când, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 19 şi 21 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vremea pe 5 iunie. ANM anunţă căldură dimineaţa şi furtuni la amiază