Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 6 octombrie 2023. Temperaturile scad în mare parte din țară. Prognoza meteo ANM

Vremea de mâine 6 octombrie 2023. În intervalul 5 octombrie - 6 octombrie vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse averse, după-amiaza posibil însoţite de descărcări electrice, în zona montană şi submontană, mai ales a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte, mai ales în zona Carpaţilor de Curbură (rafale de 55...60 km/h). La începutul intervalului, izolat va fi ceaţă.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 15:54

Pe 6 octombrie valorile de temperatură se menţin mai ridicate decât cele specifice perioadei în regiunile sudice, iar în rest vor marca o scădere faţă de intervalul precedent şi se vor apropia de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza şi seara, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, mai ales la munte şi în sudul extrem.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte (rafale de 60...70 km/h pe creste), iar în prima parte a intervalului local şi în Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea (cu până la 40...50 km/h).

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime în general între 2 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, cu precădere pe văi şi în depresiuni, se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare ziua şi va deveni mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 9...11 grade.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza şi seara, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste (rafale de 60...70 km/h). Valorile de temperatură vor marca o scădere faţă de intervalul precedent.

Vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în nordul, nord-vestul şi estul continentului, unde se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formă de ploaie, dar în nordul continentului, local vor fi precipitaţii mixte, posibil însemnate cantitativ.

În rest, vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi doar pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări în zonele învecinate Mării Baltice, în estul şi nord-vestul Europei.

Temperaturile vor creşte faţă de intervalul precedent în vest şi sud-vest, iar în est şi nord vor fi în scădere, dar în rest nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, dimnneaţa pe alocuri se va forma ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 6 octombrie 2023. Temperaturile scad în mare parte din țară. Prognoza meteo ANM