Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 8 februarie 2022. Mai cald decât în mod normal, ninsori doar la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 8 februarie 2022.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 15:38

În noaptea de luni spre marți înnorările vor persista în regiunile sudice și estice unde vor fi precipitații pe arii relativ extinse. În restul teritoriului, cerul va deveni variabil, iar precipitațiile vor fi prezente izolat, la începutul intervalului. În Maramureș, Transilvania, la deal și la munte vor predomina ninsorile, iar în restul zonelor vor fi mai ales ploaie și lapoviță. Pe spații mici, cu o probabilitate mai mare în zonele de munte, cantitățile de precipitații vor depăși 10...15 l/mp. Izolat vor fi depuneri de polei. La munte vântul va avea intensificări, iar la altitudini de peste 1600 m va sufla tare, la rafală se vor depăși viteze de 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută. Local și temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, în general cu viteze de 45...55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 3 grade.

Cum va fi vremea pe 8 februarie 2029 - prognoza ANM

Deși în scădere în cea mai mare parte a țării, cu precădere în regiunile estice, valorile de temperatură se vor situa în majoritatea zonelor peste cele normale în prima decadă a lunii februarie. Cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații slabe - predominant ninsori în zona montană, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare local în nord și centru și mixte în vest și pe alocuri în est. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va continua să sufle tare la munte, iar la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură se vor depăși 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută, însă va avea intensificări temporare ziua și în celelalte zone, cu viteze mai mari în est și în sud-est, unde rafalele vor fi în general de 55...65 km/h și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade.

Prognoza meteo București 8 februarie 2022

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad, posibil mai scăzută în zona periurbană.

Vremea la munte

Cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va continua să sufle tare, la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură se vor depăși 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută. Valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menține ușor peste normele perioadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vremea 8 februarie 2022. Mai cald decât în mod normal, ninsori doar la munte