Antena Meniu Search
x

Video Ciclon polar adus de Furtuna Isha în România. Jumătate de țară intră de la noapte sub vreme severă

Furtuna Isha care a făcut prăpăd în vestul Europei ajunge şi la noi. 21 de judeţe intră la noapte sub avertizare cod galben de vreme severă. Urmează vânt puternic în aproape jumătate de ţară şi viscol la munte. Ciclonul continuă furtunile de zăpadă care răvăşesc crestele încă de ieri. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 26.01.2024, 19:45

Vezi și

Furtuna Isha a lovit cel mai puternic la munte. La Rânca, doar cei curajoşi au ieşit din pensiuni. Vântul de peste 110 kilometri pe oră a spulberat zăpada, astfel încât nu mai vedeai aproape nimic în jur. 

  • Diana Speretoiu, reporter Observator: A bătut vântul atât de tare şi a adus atât de multă zăpadă pe carosabil încât în unele zone nici nu îţi dai seama unde e drumul. Iar drumarii au practic o muncă de Sisif. Tot ce îndepărtează de carosabil e adus la loc de viscol.
  • Drumar: Nu prea avem spor cu viscolul, dar trebuie să intervenim să desfacem drumul, să nu se blocheze mai rău. 

Avertizare meteo de vânt puternic și viscol puternic la munte

Meteorologii au emis o nouă avertizare de rafale de vânt puternice şi viscol intens la munte, valabilă până mâine seară. Troiene imense de zăpadă au înghiţit deja maşinile turiştilor.

Pe acelaşi subiect
  • Diana Speretoiu, reporter Observator: În zonele unde a viscolit puternic, aici la cota 1700, troienele ating şi doi metri. Rafalele au avut peste 100 de kilometri pe oră.
  • Turist în maşină: Maşina a fost scoasă de ieri pentru că de două zile viscoleşte şi dacă nu o aveam scoasă rămâneam pe aici cu ea. 

Rafelele dezlănţuite au amplificat mult senzaţia de frig. Dimineaţă, cea mai mică temperatură era la Vârful Omu, în Bucegi, minus 20 de grade Celsius. Iar la Bâlea Lac, termometrele arătau minus 15. 

Din cauza vântului puternic, instalaţiile de transport pe cablu din masivul Postăvarul nu au funcţionat. Vremea furioasă a anulat astăzi cea mai importantă competiţie de schi alpin din Poiana Braşov. 

Furtuna Isha. Viscolul a pus stăpânire pe toate pârtiile şi la Sinaia

Toate acestea sunt efectele furtunilor care au devastat vestul Europei zilele trecute. În seara aceasta, un nou val de ninsori intră în România. 

  • Diana Giurgiu, meteorolog ANM: Aşteptăm precipitaţii care vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsoare pentru zona Maramureşului, Transilvaniei şi partea de nord a Moldovei. Pentru partea de vest a teritoriului, pentru zonele joase vor predomina ploile.  

În weekend scăpăm de ger, dar nu de tot. De duminică noaptea revin temperaturile foarte scăzut, chiar şi minus 10 grade Celsius în depresiuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 13 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Ciclon polar adus de Furtuna Isha în România. Jumătate de țară intră de la noapte sub vreme severă