Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Vremea de mâine 17 octombrie 2024. Zonele în care temperaturile scad brusc, peste noapte

Vremea în România. Până joi 17 octombrie vremea se va răci faţă în regiunile sudice şi sud-vestice, iar la nivelul ţării valorile termice vor fi, în marea lor majoritate, apropiate de mediile climatologice ale datei. Cerul va fi mai mult senin în vest şi nord-vest şi temporar noros în restul teritoriului. Trecător va ploua slab, pe alocuri în Moldova şi izolat posibil în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu uşoare intensificări în est şi în sud-est, cu viteze de 40...50 km/h, iar pe litoral şi peste 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade.

de Redactia Observator

la 16.10.2024 , 15:23

Orșova Vremea de mâine 17 octombrie 2024. Zonele în care temperaturile scad brusc, peste noapte - Shutterstock (arhivă)

Valorile termice vor continua să scadă în jumătatea de est a ţării, unde vor caracteriza o vreme rece pentru această dată, iar în rest vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior şi apropiate de normalul climatologic.

Cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile extracarpatice, mai ales pe parcursul zilei, iar în rest va fi variabil la senin. Izolat, pe litoral, iar dimineaţa şi în Moldova şi Muntenia vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe litoral, unde vor fi rafale de 50...60 km/h, iar pe parcursul zilei, local şi temporar şi în Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei şi restul Dobrogei, în general cu viteze de 35...45 km/h.

Articolul continuă după reclamă

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi de la -5...-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre 8 grade în sudul Banatului. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București și Cluj-Napoca

Valorile termice vor continua să scadă, astfel încât vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit. Temperatura maximă va fi de 14...16 grade, iar cea minimă de 1...4 grade. Cerul va avea înnorări temporare în primele ore ale intervalului, apoi va fi variabil. Vântul va sufla moderat ziua (viteze de cel mult 30...40 km/h), dar va slăbi în intensitate noaptea. În Cluj-Napoca vor fi cel mult 14 grade Celsius, iar cerul va fi senin.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona Carpaţilor Orientali, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe creste. Variaţiile termice faţă de ziua anterioară nu vor fi semnificative şi vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an.

Cum va fi vremea în Europa

În jumătatea de vest a Europei, cerul va avea unele înnorări şi se vor semnala ploi. Ploile vor fi şi sub formă de aversă cu descărcări electrice. Izolat se vor acumula cantităţi însemnate de apă. În restul continentului va predomina vremea frumoasă, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări îndeosebi în Spania, Portugalia, Franţa, Cehia, Germania, precum şi în zonele aflate la nord şi la vest de Marea Neagră. Temperaturile vor scădea uşor faţă de ziua precedentă în extremitatea de vest a continentului, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. În orele dimineţii, în zonele joase de relief va fi posibilă formarea ceţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Vremea » Vremea de mâine 17 octombrie 2024. Zonele în care temperaturile scad brusc, peste noapte