Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 19 septembrie 2023. Temperaturile cresc pe litoral

Vremea de mâine 19 septembrie 2023 în România. În intervalul 18 septembrie - 19 septembrie vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru această dată în toată ţara, dar mai ales în vest, nord şi centru, unde valorile termice diurne vor fi în medie cu 4...5 grade mai ridicate faţă de normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat ploi slabe de scurtă durată, după-amiaza în zonele montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde vor fi rafale în general de 55...65 km/h, iar local şi temporar şi cu viteze mai mici şi în Dobrogea, nordul Moldovei şi în restul zonei de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade. Dimineaţa, pe arii restrânse se va forma ceaţă.

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 15:13

În Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat şi local în Oltenia şi nordul Moldovei vor fi înnorări temporar accentuate şi averse, însoţite de descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi ploi izolate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în regiunile vestice, dar şi în nord-est şi pe crestele montane, cu viteze mai mari (în general de 50...60 km/h) în sudul Banatului, dar rafale de scurtă durată vor fi pe alocuri şi asociate averselor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 10 şi 17 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă.

Prognoza meteo București marți 19 septembrie 2023

Valorile termice se vor situa uşor peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxima în jurul a 27 de grade şi minima de 11...15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va fi în uşoară scădere în timpul zilei, apoi seara şi noaptea va fi în uşoară creştere.

Vremea de mâine la munte și pe litoral

Vremea la munte: Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate şi averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice în Carpaţii Occidentali, nordul celor Orientali şi în jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp. În celelalte masive, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, cu viteze mai mari (în general de 50...60 km/h) în Munţii Banatului, dar rafale de scurtă durată vor fi pe alocuri şi asociate averselor. Izolat, dimineaţa şi noaptea, mai ales pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale în a doua jumătate a lunii septembrie.

Vremea pe litoral: Vremea va fi predominant frumoasă şi uşor mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 27 de grade, iar cele minime între 17 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 şi 23 de grade.

Vremea în Europa

În nordul, nord-vestul, estul, sud-estul şi în partea central-sudică a Europei va ploua pe arii extinse. Ploile vor fi şi sub formă de aversă cu descărcări electrice şi posibil căderi de grindină. Local, îndeosebi în nord şi nord-vest se vor acumula cantităţi de apă importante. În restul continentului va predomina vremea frumoasă, vor fi doar ploi izolate şi slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări susţinute în nordul şi nord-vestul continentului şi pe arii mai restrânse în celelelate zone. Vremea se va răci uşor faţă d eintervalul precdent în vest şi centru. Cu toate acestea, în mare parte a continentului valorile termice se vor situa peste cele normale în a doua jumătate a lunii septembrie; excepţie vor face extremitatea de nord şi cea de nord-vest unde vremea va fi mult mai răcoroasă. În zonele mai joase de relief, mai ales dimineaţa şi pe alocuri se va forma ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 19 septembrie 2023. Temperaturile cresc pe litoral