Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 9 septembrie 2023. Vești excelente de la meteorologi: temoperaturi de vară

Vremea de mâine 8 septembrie 2023 în România. În intervalul 8 septembrie - 9 septembrie 2023 vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil la munte şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla în general moderat în Muntenia şi Dobrogea, local cu viteze de până la 45...50 km/h şi va fi slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa peste normalul climatologic în toate regiunile şi vor fi cuprinse între 23 de grade în depresiuni şi până în jurul a 30 de grade, local în Câmpia de Vest şi Câmpia Română.

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 15:24

Vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil în nordul şi în estul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest şi Câmpia Română, iar cele minime între 9 şi 19 grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 5 grade. La începutul şi spre finalul intervalului, în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă.

Progonoza meteo București 9 septembrie 2023

Vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi senin ziua şi variabil noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 14...15 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 12 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine la munte și pe litoral

Vremea la munte: Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabilla senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor creşte uşor faţă de ziua anterioară. La începutul şi spre finalul intervalului, pe văi, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea pe litoral: Vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în ultimele ore, când, izolat, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime se vor situa între 25 şi 29 de grade, iar cele minime între 17 şi 19 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

Vremea în Europa

În cea mai mare parte a Europei se va menţine vremea frumoasă, însorită. Averse ce vor avea şi caracter torenţial (20...25 l/mp) însoţite de oraje se vor semnala local în Portugalia şi în jumătatea de vest a Spaniei şi pe areale restrânse în nordul Arhipelagului Britanic şi în sudul Italiei, în special în Sicilia. În Grecia ameliorarea vremii va continua, ploi de scurtă durată şi slabe cantitativ fiind posibile doar izolat. Masa de aer cald va fi în continuare prezentă peste majoritatea zonelor; semnificativă este persistenţa şi intensitatea valului de căldură ce afectează în special vestul şi nord-vestul, determinând temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă în special în Franţa (33...37 de grade) şi Regatul Unit (până la 30...32 de grade). 

În acest context se menţin alertele emise de către serviciile meteo naţionale - specialiştii Met Office anunţă posibilitatea ca în aceste zile valoarea cea mai ridicată din acest an (respectiv 32,2 de grade, înregistrată în iunie) să fie depăşită, iar Météo France a comunicat că mai multe staţii au înregistrat noi recorduri termice lunare şi că în data de 4 septembrie s-a atins cea mai ridicată valoare medie zilnică pentru luna septembrie (temperatura medie la nivel naţional de 25.1 grade), fiind deja 6 zile consecutive cu valori de peste 30 de grade la Paris. 

Mult mai cald decât în mod obişnuit va fi în continuare şi în partea centrală şi central-sudică a continentului, dar şi în Belgia, Ţările de Jos şi sudul Scandinaviei. Excepţie vor face extremitatea de nord şi cea de est a Europei unde aerul rece, de origine polară, dar şi nebulozitatea persistentă şi ploile locale vor determina o vreme răcoroasă. Vânt mai intens va fi local în bazinul Mării Mediterane, pe ţărmurile Norvegiei şi ale Scoţiei, în Islanda, dar pentru durată scurtă, asociat averselor, şi în Peninsula Iberică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 9 septembrie 2023. Vești excelente de la meteorologi: temoperaturi de vară