Antena Meniu Search
x

Video Vremea s-a schimbat brusc în România. Când scăpăm de ploi și ninsori

Vremea s-a schimbat brusc peste noapte, iar de la temperaturi de vară ne-am trezit din nou în mijlocul iernii. În unele zone, mercurul din termometre a coborât cu 15 grade Celsius. Zăpada şi viscolul le-au creat probleme şoferilor, mai ales celor care au trecut deja la cauciucurile de vară. 

de Redactia Observator

la 10.04.2022, 21:36

Vezi și

În Maramureş a nins ca în poveşti, dar şoferii numai de peisaj nu s-au bucurat. Unii au fost nevoiţi să facă manevre extreme, ca să nu rămână blocaţi. Alţii care s-au grăbit să treacă la anveoplele de vară au dat test de îndemânare prin pasul Gutâi. Un şofer a pierdut controlul volanului şi a ieşit în decor.

Şi la Cavnic zăpada a creat mai multe probleme. Traficul a fost blocat de mai multe maşini care au derapat, iar un autobuz a rămas blocat pe şosea. Până şi proba specială de la Raliul Maramureșului a fost anulată din cauza ninsorii.

Autorităţile locale au luat măsuri, însă deszăpezirea este anevoioasă, pentru că la 1 aprilie au expirat contractele cu firmele de deszăpezire. Aşa că în unele zone, sarea a fost aruncată la lopată, din remorci.

Vreme rea şi în judeţul Gorj

Pe acelaşi subiect

În zona muntoasă ninge şi e viscol. Pe carosabil s-a adunat deja un strat de zăpadă, iar drumarii au scos utilajele pe drum. În staţiunea Rânca sunt ca de obicei foarte multi turişti, dar autorităţile îi sfătuiesc să nu se aventureze înapoi pe drumul spre casă dacă nu au maşinile echipate de iarnă. 

Şi la Braşov ninge, iar de zăpadă se bucură în special schiorii. În Argeş, salvamontiştii au intervenit în Masivul Făgăraş pentru salvarea unui turist care a căzut şi şi-a rupt piciorul. Operaţiunea a fost foarte dificilă, din cauza viscolului. 

Ninge în continuare şi în judeţul Harghita, iar drumarii intervin cu utilaje cu lame şi sare. În pasul Tihuţa temperatura a scăzut deja la minus două grade şi ninge ca în mijlocul iernii. Aici, vântul la rafală atinge chiar şi 100 de km/h.  Ninsoare abundentă găsim şi în zona montană din judeţul Cluj.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: La munte, ninsorile şi viscolul puternic, rafale de peste 90-100 de km/h vor continua la munte, motiv pentru care atenţionarea Cod Galben va rămâne în vigoare până dimineaţa la ora 9. Dar, în zonele estice, sud-estice şi sud-vestice vântul va fi intens şi pe parcursul zilei, iar pe alocuri, rafalele ar putea trece de 70 de km/h.

Unde nu a nins, a cam plouat. Într-o localitate din Mureş, pompierii militari au fost chemaţi să scoată apa din curţile şi casele oamenilor. De marţi, atmosfera va deveni tot mai plăcută. De Florii va fi cald, dar sunt anunţate ploi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » Vremea s-a schimbat brusc în România. Când scăpăm de ploi și ninsori