Antena Meniu Search
x

Weekend cu temperaturi caniculare și ploi, în România. Maximele ating 37 de grade Celsius

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele trei zile, intervalul 3 - 5 iulie. Temperaturile maxime vor atinge 37 de grade Celsius, însă în anumite zone din țară își vor face apariția ploile.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.07.2020, 23:39

Vremea în weekend
Vreme călduroasă în acest weekend, cu maxime de 36-37 de grade Celsius, dar și momente în care își vor face apariția ploile - Profimedia Images
  • Vreme călduroasă în România, însă cu perioade de instabilitate
  • Maximele ating 37 de grade Celsius, izolat, în Câmpia Română
  • Averse ce pot lua caracter torențial pe litoral

Și la mare, pe litoral, va fi o vreme călduroasă, însă instabilitatea atmosferică accentuată le-ar putea strica vacanța turiștilor.

Meteorologii prognozează ploi ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Vremea vineri, 3 iulie 2020

În Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei, în sudul și centrul Moldovei, vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și pe suprafeţe mici va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, condiţii în care disconfortul termic va fi accentuat.

În vestul, centrul, nordul ţării și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene (dar la intensităţi mult reduse) se vor semnala pe suprafeţe în general restrânse, cu o probabilitate destul de ridicată în Oltenia, îndeosebi spre seară și la începutul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și în dealurile Crișanei și 37 de grade, izolat în Câmpia Română, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

Prognoza meteo sâmbătă, 4 iulie 2020

În jumătatea de sud-est a ţării, vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce, în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale datei.

În regiunile vestice, centrale și nordice, iar cu precădere începând din orele serii local și în cele sudice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Vremea duminică, 5 iulie 2020

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse pe arii relativ extinse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Excepţie vor face zona Bărăganului și a Dobrogei, unde astfel de fenomene (specifice instabilităţii atmosferice) vor fi posibile doar pe suprafeţe mici și la intensităţi mult mai reduse.

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, unde în orele amiezii local va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 26 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Vremea la mare

Vineri: Vremea se va menține caldă, dar şi în general instabilă. Înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Sâmbătă: Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat. îndeosebi după orele amiezii se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină şi vijelii. în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Valorile termice vor scădea uşor față de ziua anterioară.

Duminică: Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi vor fi perioade cu înnorări, averse pe arii relativ extinse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torențial, iar local, cantitățile de apă vor fi însemnate. Valorile de temperatură  nu vor avea variații semnificative față de ziua precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Weekend cu temperaturi caniculare și ploi, în România. Maximele ating 37 de grade Celsius