Antena Meniu Search
x

Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de grade. Zonele lovite de ploi

Weekend cu vreme de mai! Un val de aer din Africa va aduce temperaturi de peste 20 de grade Clesius în sudul ţării. Soarele generos a dat semne încă de ieri că pregăteşte ceva. Meteorologii spun că avem toate şansele să asistăm la un record - cel mai probabil, acest februarie va fi declarat cel mai cald din istorie.   

de Redactia Observator

la 24.02.2024, 09:56

Vezi și

Soarele a zâmbit ieri la Constanţa cu toţi dinţii. Au fost 15 grade Celsius, cu 10 mai mult decât în mod normal. Faleza a fost animată toată după-amiaza. Inclusiv vecinii bulgari ne-au întors vizita. Au trecut graniţa să admire Marea Neagră de la noi.

Turişti bulgari: E frumos. Suntem norocoşi că am prins vremea asta. E o zi minunată. Am venit din Bulgaria cu un tur ghidat şi ne gândim să ne întoarcem aici în viitor. Mergem să vizităm Muzeul Arheologic, Catedrala Sfinții Petru și Pavel.

Astăzi se anunţă şi mai cald la Constanţa: 17 grade. Pentru că tot erau pe litoral, unii au făcut băi de soare. 

Andreea Filip, reporter Observator: Ne aşteaptă un sfârşit de săptămână cu soare şi temperaturi prietenoase, potrivite pentru o plimbare pe faleză sau pe plajă. Terasele de aici din Portul Tomis sunt deschise, iar bucătarii îi aşteaptă pe turişti cu preparate din peşte şi fructe de mare.

Claudiu Caranfil, ospătar: Weekendul acesta avem deja foarte multe rezervări deoarece se anunţă a fi călduros. Foarte multă lume ne caută pentru preparatele din peşte.

În speranţa că vor fi căutaţi şi ei, căpitanii şi-au pregătit bărcile pentru plimbări în largul Mării Negre.

Constantin Marinescu, skipper: Aşteptăm turiştii să facă o mică plimbare şi să aibă o experienţă pe mare. O plimbare în jurul Constanţei, putem face croaziere până la Vadu, la Mangalia putem face, la Eforie. 

O plimbare de trei ore cu un velier de opt locuri costă 100 de lei de persoană. Mai ieftină este călătoria cu vaporaşul: 30 de lei jumătate de oră.

Temperaturi nefireşti pentru februarie în sudul ţării

Sfârşitul de săptămână va aduce în sudul ţării temperaturile nefireşti pentru februarie - mai mari cu 10-15 grade Celsius decât ar fi normal. Astăzi se anunţă 21 de grade la Giurgiu, Călăraşi şi Turnu Măgurele şi 20 la Bucureşti. În unele zone, însă, se vor aduna nori de ploaie.

Meda Andrei, meteorolog: În mare parte vor fi ploi chiar dacă este atât de cald, acestea își vor face apariția prin Banat, Crișana, Maramureș, local prin Transilvania, Oltenia de asemenea. La munte temporar nori. Din păcate vor predomina ploile, și acolo este foarte cald, și se va mai topi din stratul de zăpadă.

După un început de februarie nefiresc de călduros, meteorologii anunţă că şi vremea din martie va fi atipică. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite, iar ploile vor fi puţine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de grade. Zonele lovite de ploi