Antena Meniu Search
x

Video Zonele în care a plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă. Oamenii şi-au legat maşinile cu lanţuri de garduri

Potop de spaime şi necazuri. Mii de oameni din Alba au fost loviţi de două viituri năpraznice la câteva ore distanţă, după ce ploile au adus 100 de litri de apă pe metru pătrat. Puhoaiele au luat pe sus totul în cale, iar localnicii şi-au legat maşinile cu lanţuri, să nu le ia torenţii. Pericolul s-a mutat acum în altă zonă. Urmează 12 ore de cod roşu în cinci judeţe: Mehedinți, Gorj Caraș, Vâlcea și Hunedoara.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 12.06.2023, 21:09

Vezi și

''Uitaţi ce vine pe drum. Dezastru, prăpăd!'' Parcă s-a rupt cerul, s-au speriat localnicii. Într-o oră a turnat cât într-o lună. La 10 kilometri de Alba Iulia, şuvoaiele au năvălit cu zgomot ca de tunet prin curţile localnicilor din Ighiu. Maşini de câteva tone au fost smulse de şuvoaie ca nişte bărcuţe de hârtie.

"Vreo 50 de metri de acolo şi până aici. Aoleu, nu am văzut aşa ceva în viaţa mea!''

Potop de spaime şi necazuri. Oamenii şi-au legat maşinile cu lanţuri de garduri

Ca să nu fie luate de viitură, localnicii şi-au legat maşinile cu lanţuri de garduri. Forţa viiturii a fost atât de mare încât a luat tot ce se găsea în gospodăriile oamenilor. De la lemne, furaje şi în unele cazuri chiar animale. O maşină grea de peste o tonă şi jumătate a fost luată de şuvoaie şi împinsă în poarta unei case. 

Pe acelaşi subiect

Blestemul apelor a lovit din nou după nici 12 ore. Ascunşi în spatele ferestrelor, localnicii au plâns când încă o viitură le-a măturat localitatea astăzi la prânz. Tot ce au localnicii în case este îmbibat de apă şi nămol. 

"Doi metri şi jumătate apa. Fotolii, mese. Totul e sub apă. S-a infiltrat prin peretele de la casă.''

"Avem solariile toate distruse şi prin grădină."

"Animale nimic nu mai avem, să fim sănătoşi, animalele treaba lor."

Nicolae Albu, prefect judeţ Alba: Partea bună, dacă putem să spunem aşa este că nu am avut victime.

80 de gospodării au fost inundate într-o singură localitate. 

Ploile au adus necazuri şi în Dolj. Muiate de apele învolburate, malurile unui pârâu s-au năruit, iar un hambar a căzut în puhoaie. 

Până mâine, este cod roşu de ploi în Mehedinţi. Sute de hectare de teren agricol au fost inundate. Iar apa din gospodării are jumătate de metru în unele zone. 

Pericolul de inundaţii este foarte mare în jumătatea de vest a ţării. Acolo a plouat aproape fără întrerupere în ultima lună, iar pământul cu greu mai poate absorbi alte precipitaţii. În ultimele 20 de zile, doar în trei au lipsit avertizările de vreme severă. Exact acolo se anunţă şi primul cod roşu de ploi foarte abundente din această vară. În câteva ore va ploua cât pentru toată luna în zone deja măturate de viituri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Zonele în care a plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă. Oamenii şi-au legat maşinile cu lanţuri de garduri