Antena Meniu Search
x

Video Matei, un copil de 3 ani din Tecuci, a murit pe patul de spital după o "banală amigdalită". Familia acuză cadrele medicale: "Ziceau că aşa fac ei la febră, delirează"

Caz şocant în Tecuci. Un băieţel de numai 3 ani şi jumătate a murit în spital în urma unei banale amigdalite, la mai puţin de 24 de ore de la primirea diagnosticului. Copilul a fost dus la doctor, a fost diagnosticat cu roşu în gât, dar pentru că se simţea rău, mama a revenit la spital, iar băieţelul a fost internat. Din păcate starea acestuia s-a degradat de la o oră la alta, iar spre dimineaţă medicii au declarat decesul. Familia acuză medicii de neglijență, iar conducerea spitalului dă vina pe mamă, care ar fi refuzat inițial internarea.

de Adrian Obreja

la 11.03.2022, 17:25

Vezi și

Diana Bejan, mama: "Până acum 2 zile viața noastră era perfectă. S-a năruit totul într-o clipă din prea multă indiferenţă"

Matei avea 3 ani și jumătate şi era plin de viață. Luni seară, micuţul a făcut febră, iar a doua zi, de dimineaţă, mama l-a dus la spital. A primit diagnosticul de faringo-amigdalită, iar medicii au recomandat internarea. Mama ar fi refuzat şi ar fi plecat pe semnătură acasă. Câteva ore mai târziu, copilul a început să se simtă şi mai rău, iar mama l-a dus din nou la spital. De data aceasta însă, băiatul nu mai reacționa la stimuli.

Diana Bejan, mama: Eu tot ziceam că nu e ok, că nu poate să stea în fund. Asistenta zicea: așa reacționează ei la febră mare, delirează. 

Copilul a murit înainte să fie transferat la Galaţi

Orele treceau și starea lui de sănătate se agrava din ce în ce mai mult. În tot acest timp, mama susţine că a cerut să fie chemat SMURD-ul şi să fie duşi la Galaţi.  

Diana Bejan, mama: Când doamna doctor, dacă o putem numi așa, s-a văzut depășită de situație și că totul este foarte grav, a zis: trebuie dus de urgență la Galați. Dar abia atunci? Eu trag semnale de la 11, 12, zic aici. Nu mă bagă nimeni în seamă, imi spune că e normal să reacționeze așa. 

Până să fie transferat, copilul a murit pe patul spitalului municipal din Tecuci. Conducerea dă vina pe mamă, pentru refuzul internării la prima vizită la spital.

Ce spune conducerea spitalului din Tecuci

Liliana Neculiseanu - director medical: De obicei, tot ce se prezinta cu ambulanta la spital se interneaza, nu putem nici sa stam foarte mult, daca mama refuza se semneaza o declaratie si pleaca acasa.

Copilul a fost perfuzat, i s-a administrat antibioticul necesar şi s-a întâmplat, după o vărsătură, să intre într-un stop cardio respirator.

Adrian Obreja, reporter Observator: Conducerea spitalului din Tecuci nu a început nici măcar o anchetă internă în acest caz și susține că nu are motive să facă acest lucru. 

Părinții și-au înmormantat azi copilul, iar luni vor depune plangere la Parchet. Între timp, poliția a deschis o anchetă şi aşteaptă raportul medico-legal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Matei, un copil de 3 ani din Tecuci, a murit pe patul de spital după o "banală amigdalită". Familia acuză cadrele medicale: "Ziceau că aşa fac ei la febră, delirează"