Antena Meniu Search
x

Alegeri Locale 2024 Huşi. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar în Huşi

Alegerile Locale 2024 au loc concomitent cu alegerile europarlamentare, pe 9 iunie. Locuitorii municipiului Huşi, din Vaslui își vor putea alege duminică primarii, consilierii și președintele Consiliului Județean pentru următorii 4 ani. Şase candidați luptă pentru fotoliul de primar al oraşului. Actualul primar, Ciupilan Ioan, candidează pentru al cincilea mandat.

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 22:05

Actualul primar candidează pentru al treilea mandat

Alegerile locale 2024 au loc anul acesta duminică, 9 iunie. Şase candidaţi se vor lupta în voturile cetăţenilor pentru fotoliul de primar al muncipilului Huşi pentru următorii 4 ani. Actualul primar Ciupilan Ioan este susţinut de PSD şi va candida pentru al cincilea mandat. Principalii contracandidați ai acestuia sunt: Bobârnat Radu (PNL), Ţocu Cătălin (AUR), Brânză Andrei-Dan (USR), Trifan Bogdan (PMP) şi Bucur Ioan-Andrei (Pro România)

Din anul 2008 Ciupilan Ioan ocupă fotoliul de primar al oraşului Huşi. La ultimele alegeri din 2020, a fost reales pentru a patra oară cu peste 65% dintre voturi. 

Lista candidaților pentru Primăria Huşi 2024

Articolul continuă după reclamă

Şase candidaţi pentru postul de primar al Municipiului Huşi, după cum urmează: 

  • Ciupilan Ioan, PSD - actualul primar
  • Bobârnat Radu, (PNL)
  • Ţocu Cătălin, (AUR)
  • Brânză Andrei-Dan, (USR)
  • Trifan Bogdan, (PMP)
  • Bucur Ioan-Andrei, (Pro România)

La Consiliul Local 2024 al municipiului Huşi vom putea alege dintre cei 119 de candidaţi de pe listele propuse de partidele: AUR, Forţa Dreptei, PMP, PLN, PRO România, PSD şi USR.

Cum aflu secția pentru alegerile locale 2024

De reținut! Pentru alegerile locale cetățenii pot vota doar în România, la secțiile unde sunt arondați conform reședinței sau domiciliului. Pentru alegerile locale vor fi puse la dispoziție liste complementare pentru cetățenii UE cu reședință în țara noastră. Dacă locuiți mai mult de 15 zile la altă adresă față de cea din buletin este necesară o viză de flotant pentru a putea vota la alegerile locale. Dacă nu știți secția de votare la care sunteți arondați, o puteți afla accesând site-ul Registrului Electoral, AICI.

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare ale cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare. Pe Registrulelectoral.ro poți afla secția de votare la care ești arondat. Pentru a vedea acest lucru trebuie să introduceți următoarele date.

Cum decurg alegerile locale din 9 iunie. Alegătorii primesc 5 buletine de vot

Duminică, 9 iunie 2024 cetăţeni din toată ţara îşi vor vota şi reprezentanții României în Parlamentul European, dar şi consilierii locali, consilierii județeni, primarului și preşedintele Consiliului Județean. Aşadar alegătorii primesc 5 buletine de vot, o ștampilă și o tușieră. După ieșirea din cabină alegătorii vor împături buletinele de vot cu ștampila de control a secției de votare în exterior și fiecare din cele cinci buletine de vot va fi pusă în urnele inscripționate.

Secțiile de votare vor fi deschise la ora 7.00. Votarea se va încheia în aceeaşi zi, la ora 22.00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, pentru a intra în localul de vot, pot vota până cel mult la ora 23:59.

Tot ce trebuie să știi despre alegerile de pe 9 iunie 2024

Pentru alegerile locale din 2024, 9.776 de candidaţi s-au înscris în mediul rural pentru alegerile locale, iar în mediul urban s-au înscris 1.610 candidaţi. Dintre aceştia 10,56% sunt femei în mediul rural şi 12,36% în mediul urban.

La alegerile din data de 9 iunie 2024, alegătorii prezintă actele de identitate, respectiv documentele de identitate operatorilor de calculator, care înscriu datele personale ale acestora în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - SIMPV.  Prin act de identitate se înţelege orice act de identitate emis de statul roman, valabil în ziua votării:

  • cartea de identitate
  • cartea electronică de identitate
  • cartea de identitate provizorie
  • buletinul de identitate
  • paşaportul diplomatic
  • paşaportul diplomatic electronic
  • paşaportul de serviciu
  • paşaportul de serviciu electronic
  • pașaportul simplu
  • pașaportul simplu electronic
  • pașaportul simplu temporar
  • carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Alegeri locale 2024 » Alegeri Locale 2024 Huşi. Cine sunt candidaţii la funcţia de primar în Huşi