Antena LIVE
Video

O afacere cu rădăcini japoneze în care a investit peste 10 mil. de euro i-a adus succesul. Pariul câştigat de Raimond, un fermier din Timiş: vinde un kg şi cu 1.000 de lei

Cele mai scumpe vaci din lume pasc pe pământ românesc. Vitele din rasa Wagyu, cu ADN japonez, cunoscute pentru aspectul cărnii lor marmorate şi gustul intens, au ajuns şi la noi. Fermierii plătesc bani grei să le îngrijească. Le oferă condiţii de lux, fără stres şi le hidratează cu bere. Dacă vine direct din Ţara Soarelui Răsare, un kilogram de carne premium ajunge să coste şi o mie de euro, însă în fermele din România kilogramul pleacă de la circa 400 de lei. 

De la 08.02.2024, 20:55

Reporter: Putem spune că văcuţele stau în condiţii de lux? 

Proprietar fermă: La banii pe care i-am investit în acest minihotel pentru ele, putem spune că da.

Pe 1.500 de hectare, lângă Timişoara, Raimond Rusu a dezvoltat cea mai mare fermă de vaci Wagyu din ţară. 10 milioane de euro a investit numai în grajduri unde sunt cazate acum 140 de vite cu origini japoneze. 

Vacile Wagyu sunt recunoscute pentru temperamentul lor paşnic

Iulia Pop, reporter Observator: Vacile Wagyu sunt recunoscute pentru temperamentul lor paşnic care se datorează în principal şi condiţiilor în care sunt crescute, de bunăstare absolută şi fără stres. Doar grajdul în care stau are senzori de umiditate şi ventilatoare speciale, iar apa pe care o beau, o temperatura controlată de exact 14 grade Celsius. 

Pentru Raimond a fost dragoste la prima degustare. 

Raimond Rusu, proprietar fermă: Iniţial nici nu-mi venea să cred că este carne de vită. Până nu o încerci nu poţi să îţi dai seama de diferenţe.

Pe viţei a dat peste 5.000 de euro, iar pe junincile gestante 12.000 euro

Pe viţei a dat peste 5.000 de euro, iar pe junincile gestante 12.000. Ca să-şi mărească efectivul de animale, a făcut transfer de embrioni cumpăraţi din Statele Unite şi Australia pe zece mame surogat din rasa Angus. La maturitate, animalele sunt sacrificate, iar carnea ajunge în camera de maturare unde îşi desăvărşeşte aroma. 

Raimond Rusu, proprietar fermă: Prin această metodă putem să controlăm carnea şi să o ducem la o calitate net superioară. Va sta aici în jur de 4 - 6 săptămâni. 

Românii au început să descopere vita de calitate

În ultimii ani, românii au început să descopere vita de calitate, iar vitrinele macelariilor sunt pline. Carnea e bogată în Omega 3, Omega 6, ajută la coagularea sângelui şi susţine vederea.  

Marius Bibarț, proprietar măcelărie: Ceea ce contează este ca grăsimea să fie intramusculară. În timpul gătirii se vor topi şi vor oferi o carne mult mai fragedă, mult mai gustoasă şi aromată. 

Remus Tomici, chef bucătar: Cel mai corect este gătit pe o plită sau în tigaie, temperatura trebuie scăzută. Conţine foarte multă grăsime care se topeşte la un punct mai mic decât grăsimea clasică de vită.

Iulia Pop, reporter Observator: Un kilogram de carnea de vită Wagyu poate costa și 900-1.000 de lei. Şi poate ajunge până la 1000 de euro dacă vine direct din Japonia. Dar, până când aterizează în farfurii, românii îşi rafinează gusturile şi au învăţat să aprecieze carnea de vită de calitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

vita wagyu vita carne fermier afacere romania timisoara
Întrebarea zilei
Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Medicul Pompiliu Popescu, detalii despre infecția lui Florin Piersic: “Așa a...
Fanatik.ro
Publicat 09.05.2024
Castelul din România pentru care vin zeci de mii de turiști străini. I s-a dus...
Fanatik.ro
Publicat 09.05.2024
Războiul viitorului: U.S. Air Force își construiește o flotă de peste 1.000...
spotmedia.ro
Publicat 07.05.2024
PRIMELE IMAGINI | Florin Piersic a ajuns cu ambulanța la Spitalul „Foișor” /...
Gandul
Publicat 09.05.2024
Ziua în care Imperiul Austriac a anexat nord-vestul Moldovei, denumind zona...
Adevărul
Publicat 07.05.2024
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când...
A1
Publicat 08.05.2024
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.05.2024
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu...
spynews.ro
Publicat 09.05.2024
Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul...
GSP
Publicat 08.05.2024
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3...
Click.ro
Publicat 09.05.2024
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat...
Useit
Publicat 09.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul...
Redacţia.ro
Publicat 09.05.2024
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la...
libertatea.ro
Publicat 09.05.2024
A$AP Rocky a fost fotografiat ținându-și fiul în brațe. Rapperul și...
ZU
Publicat 09.05.2024
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Hello taste
Publicat 09.05.2024
Cum înveți copilul să se apere fără violență fizică
Deparinti
Publicat 09.05.2024
Ce fac autoritățile pentru a aduce tezaurul României acasă. Avocat:...
ziare.com
Publicat 07.05.2024
Alina Boz și Umut Evirgen rup tăcerea după ce s-a spus că divorțează după...
Happy
Publicat 09.05.2024
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Medicool
Publicat 09.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024