Antena LIVE

Curs valutar

Video

Românii înlocuiesc friptura de porc cu caviar sau homar, în noaptea de Revelion: "E normal să îţi permiţi puţin lux măcar la sărbători importante"

Sătui de sarmale şi friptură de porc, în noaptea de Revelion ne răsfăţăm. Restaurantele au pregătit meniuri moderne cu stridii, caviar sau homar. Evident, şi băutura trebuie aleasă cu grijă. Specialiştii recomandă să avem pe masa dintre ani toate cele trei tipuri de vin: alb, roşu şi rose.

De la 27.12.2022, 20:38
WhatsApp
Vezi și:

Românilor le place mâncarea tradiţională, dar doar de Crăciun. De revelion, spun patronii restaurantelor, clienţii caută meniuri moderne şi rafinate. 

Cosmin Ghina, manager restaurant: Am fost puţin reticenţi la început, dar să ştii că românii primesc cu braţele deschise astfel de meniuri şi le caută din ce în ce mai mult. S-a dus trendul de la clasic către modern şi chiar caută ceva deosebit pentru seara de Revelion. 

Astfel, în meniurile de revelion ale multor restaurante găsim caviar, stridii, homar, vită wagyu, foie gras sau preparate cu trufe. 

Dumitru Bucsă, chef: E normal să îţi permiţi puţin lux măcar la sărbători importante, să cheltui puţin mai mult şi să ai ceva fineţe în farfurie şi pe masă. De revelion mâncăm puţin mai lejer decât de Crăciun. Venim la nici o săptămână după ce a fost Crăciunul, când ne-am înfruptat din toate. 

Pe acelaşi subiect

Se ţine cont, evident, şi de superstiţii. Nu va lipsi peştele, dar puiul va fi evitat de chefi. 

Dumitru Bucsă, chef: Să nu mai mâncăm porc, să fie pasăre, dar nu pui, pentru că avem noi superstiţia să nu fie pui pe masă, avem pulpă de raţă. Gătită la cuptor, eu o gătesc la o temperatură joasă, timp de 3 ore. Asta înseamnă că textura ei va fi să poată fi servită şi cu lingura, nu doar cu furculiţa şi cuţitul. 

Ce bem de Revelion

Dar ce bem de revelion? Specialiştii spun că ar trebui să evităm băuturile spirtoase. 

Eugen Telișcă, somelier: Alcoolul din tărie ne agresează papilele gustative şi apoi nu mai înţelegem nimic din mâncare şi atunci o să mergem doar pe partea de vinuri, nu şi pe cea de alcool. 

Regula vin alb la carne albă şi vin roşu la carne roşie nu mai e obligatoriu de respectat, spun somelierii, pentru că este extrem de importantă garnitura de lângă carne. În schimb, desertul merge cu un pahar de vin rose. 

Eugen Telișcă, somelier: Recomandarea ar fi să avem patru vinuri pe masă: alb, rose şi roşu. Vin efervescent pentru deschiderea mesei şi vinuri liniştite pentru preparatele de bază. 

Iar, la miezul nopţii, trebuie să ciocnim un pahar de vin spumant. Sau şampanie, cum îi spun mulţi. Doar că şampania este doar cea care provine din regiunea franceză Champagne.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

masa revelion mancare traditionala restaurante bucuresti
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024