Târgul de toamnă "Produs în Bucovina" a adunat turiști din toate colțurile țării, în Suceava. Și străinii au venit să încerce specialităţile bucovinene
Suceava a îmbrăcat haine de toamnă! Esplanada din centrul oraşului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de suceveni veniţi la o nouă ediție a Târgului de toamnă "Produs în Bucovina". Mâncăruri tradiţionale, obiecte artizanale atent meşteşugite, dar şi muzică şi voie bună - de asta au avut parte vizitatorii curioşi care au vrut să se bucure de toate bunătăţile.
De Redactia Observator la 14.10.2023, 12:16Produse tradiționale din carne, brânzeturi, conserve de toamnă, dar şi dulciuri sau fructe de sezon - toate şi-au făcut loc pe zecile de tarabe amplasate pe esplanada din Suceava.
"Cele mai căutate se numără, de exemplu, cabanosul ţărănesc, făcut după o reţetă tradiţională. Avem la fel muşchiuleţul de porc, muşchiuleţul montana".
Vizitator: Din zona asta sunt extraordinare. Deci sunt naturale, adică ce vreau să spun natural, se fac după metoda tradiţională care se făcea până acum.
Turiştii, dar şi sucevenii s-au delectat pe săturate cu toate bunătăţile. Chiar şi străinii au venit să încerce specialităţile bucovinene.
- Bunătăţi tradiţionale şi voie bună la un festival de toamnă din Capitală. Cu ce preparate s-au delectat...
- Viața scumpă de student. Deși vrea să fie chibzuit, Cristian recunoaște că îi va fi destul de greu să se...
- Secretul celor mai delicioase sarmale, dezvăluit de bucătarii din Praid. Turiştii rămân impresionaţi de gustul...
Printre delicatesele culinare găsim şi 22 de meşteri populari, veniţi să-şi etaleze operele atent lucrate
Turist străin: Îmi place zacusca foarte, foarte mult. Nu avem zacuscă acolo în Ţara Galilor. Când primesc zacuscă eu sunt foarte bucuros.
Printre delicatesele culinare găsim şi 22 de meşteri populari, veniţi să-şi etaleze operele atent lucrate.
Eutasia Rusu, reprezentant Centru Cultural Bucovina: Printre meşteşuguri sunt încondeierea ouălor, opincăritul, industria casnică textilă, prelucrarea lemnului, prelucrarea pieilor, alimentaţia tradiţională.
Ediția Târgului de Toamnă de anul acesta a venit și cu noutăţi.
Radu Ciocan, primar Ciocănești: Unele din atracţiile comunei şi mă refer la Muzeul Ouălor Încondeiate, cu oul cusut şi la partea gastronomică cu miedul şi ciorba ciocăneșteană.
Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava: În Bucovina, turismul a supravieţuit şi chiar a mers bine pentru că are componenta tradiţională: satul tradiţional, obiceiul, portul popular.
Oamenii au plecat acasă cu tolbele pline, abia după lăsarea serii, însă nu înainte de a încinge o horă. Cine vrea să se bucure de bunătăţi o mai poate face şi astăzi.