Turiștii din Bran, așteptați de administratorii unei pensiuni cu două tone de fasole cu cârnați. Prepararea a durat două zile
Surpriză pentru turiștii care își petrec Crăciunul în pensiunile din zona Bran. Administratorii uneia dintre ele au pregătit o cantitate uriașă de fasole cu cârnați: două tone de mâncare, într-un singur recipient. Toată "operaţiunea" s-a întins pe parcursul a două zile.
De Claudiu Loghin la 24.12.2022, 10:15- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Pentru ca gustul să fie fără cusur, fasolea trebuie fiartă temeinic, înainte să ajungă în bazinul mare, împreună cu celelalte recipiente.
Marian Codoiu, bucătar: Ingredientele tradiţionale care se ştiu, ceapă, morcov, ardei, dragoste multă, fasole, roşii, verdeaţă şi mestecăm în continuare.
Turiștii sunt așteptați la Bran cu două tone de mâncare caldă
Două tone de mâncare caldă și un gust cum găsești numai la bucatele gătite pe foc, în cantități mari. Cu asta sunt aşteptaţi turiştii la Bran.
- Cât a cheltuit Ştefan pe carnea pentru meniul de Crăciun. Tot mai mulţi români aleg să facă preparatele...
- Tot mai mulți români apelează la firmele de catering pentru masa de Crăciun. Meniurile, mai scumpe şi cu 30%...
- Crăciun îmbelşugat în Bucovina. Cât costă patru nopți de poveste, în regim all inclusive: ''Gradul de ocupare...
Claudiu Loghin, reporter Observator: Acum toate ingredientele au fost puse la un loc, şi probabil în două ore va fi gata, e foarte important ca totul să fie de calitate, ingredientele să fiarbă la un loc, sunt 4 sobe improvizate sub această oală.
Raluca Iurașcu, director complex: Este tradiţional românesc, pentru că suntem români, pentru că este perioada sărbătorilor, si cred că cu toţii, indiferent de cât de multe lucruri ne-am dori, toţi simţim gustul tradiţional românesc şi toţi suntem înnebuniţi după gustul tradiţional de acasă.
Iar rezultatul e pe măsura efortului, nu mai puțin de cinci mii de porții de fasole cu cârnați.