Antena LIVE

Curs valutar

Video

Alegeri în SUA: Prima apariție a lui Donald Trump după tentativa de asasinat. Aplauze frenetice la Convenția Națională Republicană

Alegeri SUA 2024. La nici trei zile după ce era să fie asasinat, Donald Trump a fost desemnat oficial candidatul republicanilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Trump şi-a ales şi vicepreşedintele - J.D Vance, avocat, investitor şi autorul unui roman autobiografic. Asta deşi în 2016 era liderul unei mişcări împotriva lui Trump. Este unul dintre republicanii cei mai radicali împotriva ajutorului pentru Ucraina. Joe Biden a reacţionat şi el - a spus despre Vance că este clona lui Trump. 

De la 17.07.2024, 18:41

Donald Trump și-a făcut luni o intrare triumfală în prima seară a Convenției Naționale Republicane, fiind ovaționat de mulțime, la două zile după ce un glonț al unui posibil asasin i-a zgâriat urechea dreaptă.

Trump a intrat în Fiserv Forum din centrul orașului Milwaukee cu un bandaj gros pe ureche în timp ce mulțimea scanda "Fight! Fight! Fight!" ("Luptă! Luptă! Luptă!") și și-a ridicat pumnii în aer, o referire la reacția sa în momentele de după ce a fost rănit, relatează Reuters.

Trump urmează să accepte în mod oficial nominalizarea partidului într-un discurs susținut joi la o oră de maximă audiență și îl va înfrunta pe președintele democrat Joe Biden în alegerile din 5 noiembrie.

Pe acelaşi subiect

Republicanii merg pe mâna lui Donald Trump pentru a treia oară

Pentru a treia oară consecutiv, republicanii au ales să intre cu Donald Trump în cursa pentru fotoliul de preşedinte. Republicanul a obţinut suficiente voturi din partea delegaţilor pentru a fi nominalizat. 

La rândul său, Trump şi-a desemnat şi vicepreşedintele - J.D Vance, care îi va fi partener în cursa pentru Casa Albă.  

"După o lungă deliberare și având în vedere talentele extraordinare ale multor alții, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a-și asuma funcția de vicepreședinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance al Marelui Stat Ohio", a transmis Donald Trump.

Anunţul a fost făcut cu mult entuziasm chiar de republican, pe reţeaua sa de socializare - Truth Social. "În calitate de vicepreședinte, J.D. va continua să lupte pentru Constituția noastră, să fie alături de trupele noastre și va face tot posibilul pentru a mă ajuta să fac AMERICA DIN NOU MARE", a precizat fostul președinte.

Donald Trump a apărut pentru prima dată în public după tentativa de asasinat

Bandajat la ureche şi încrezător- asa s-a prezentat republicanul. Nu a uitat nici de gestul care l-a consacrat. De lângă el nu a lipsit nici nominalizatul său la vicepresedinţie. Trump este sigur că alături de J.D Vance va putea să unească din nou America. 

Cu multe aplauze şi urale, aşa a fost întâmpinat şi J.D în cadrul Convenţiei Republicane din Milwaukee.

"J.D este întruchiparea vie a visului american. Provine dintr-un mediu modest și, chiar dacă viața l-a purtat în locuri pe care nu și le-ar fi imaginat niciodată, nu a uitat niciodată de unde a venit. Valorile din Ohio sunt în sângele lui", a declarat Jon Husted, viceguvernator Ohio.

Însă, o reacţie mai puţin entuziasmată a venit din partea lui Joe Biden: "Este clona lui Trump. Nu văd nicio diferență".

"Alegerea lui Vance ca partener de cursă nu se traduce neapărat printr-un avantaj pentru Trump în alegeri. Ohio este considerat acum un stat deținut de republicani. Vance a fost un susținător loial al fostului președinte și a fost considerat unul dintre cei mai importanți apărători ai săi în Senat", a comentat Meg Kinnard, de la Associated Press.

"Trebuie să fiu sincer, nu-mi pasă ce se întâmplă cu Ucraina într-un fel sau altul. Este în interesul Americii să recunoască faptul că Ucraina va trebui să cedeze unele teritorii rușilor și trebuie să punem capăt acestui război", a fost de părere Vance.

Vance însă nu l-a susţinut dintotdeauna pe Trump. În 2016 conducea o grupare împotriva acestuia. În cele din urmă însă, a simpatizat cu fostul președinte - i-a lăudat mandatul și chiar și-a cerut scuze pentru atacurile la adresa sa într-un interviu în 2021. 

Mister după tentativa de asasinare a lui Donald Trump

Între timp, Biroul Federal de Investigaţii e complet în ceaţă. Anchetatorii nu au reuşit nici măcar să identifice vreun motiv anume pentru care tânărul de 20 de ani ar fi dorit să-l lichideze pe fostul preşedinte al Statelor Unite. Thomas Matthew Crooks era înregistrat ca republican, în plus nu a creat vreodată probleme şi nici nu avea postări care să atragă atenţia pe reţelele sociale. Serviciile Secrete, în schimb, au admis că tentativa de asasinat a avut loc pe fondul unei breşe de securitate. 

Tot ieri, Casa Albă a anunţat că preşedintele Joe Biden a cerut protecţie sporită pentru Robert F. Kennedy Jr, care candidează - la rândul său - la alegerile din noiembrie. Solicitarea a fost făcută în contextul asasinării unchiului său, John Fitzgerald Kennedy, în urmă cu mai bine de şase decenii.

"Nu pot discuta detaliile protecției sau îmbunătățirile aduse, deoarece acestea implică tactici și proceduri sensibile. Pot spune, totuși, că au fost adăugate personal și alte resurse, tehnologie și capacități de protecție", a spus Alejandro Mayorkas, Secretarul Securității Interne.

Nu este singurul pentru care preşedintele Joe Biden a cerut o pază suplimentară. Acelaşi lucru l-a făcut şi pentru Donald Trump, cu care a şi avut o conversaţie telefonică după atac, în care l-a numit prieteneşte Donald. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

donald trump joe biden alegeri sua statele unite
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024