Antena LIVE

Un nou proces pentru Donald Trump: o fostă jurnalistă susține că a fost agresată sexual în 1996, într-un vestiar al unui magazin din NY

Deliberările juraţilor în procesul în care Donald Trump este acuzat de viol ar putea începe astăzi. O fostă jurnalistă în vârstă de 79 de ani a declarat că fostul preşedinte american ar fi agresat-o sexual în 1996 într-un vestiar al unui magazin din Manhattan. Trump a negat afirmaţiile spunând că nu a fost niciodată cu ea la acel magazin. A pledat de asemenea nevinovat pentru aceste acuzații pe 4 aprilie, la un tribunal din New York.

De la 09.05.2023, 08:37
Un nou proces pentru Donald Trump: o fostă jurnalistă susține că a fost agresată sexual în 1996, într-un vestiar al unui magazin din NY Profimedia Images

Avocaţii scriitoarei E. Jean Carroll au făcut publice aproximativ 48 de minute din înregistrarea video a depoziţiei prezentate în timpul procesului în care fostul preşedinte Donald Trump este acuzat de aceasta că a violat-o în anii 1990, relatează CBC News.

Filmul depoziţiei a fost dat publicităţii după ce mai multe organizaţii media, inclusiv CBS News, i-au cerut acest lucru judecătorului care se ocupă de caz.

În timpul depoziţiei din octombrie, avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, i-a arătat lui Trump o fotografie de la sfârşitul anilor 1980 cu soţia sa de atunci, Ivana, Carroll şi soţul ei de atunci, John Johnson. Arătând spre Carroll, Trump, care are 76 de ani, a spus: "Este Marla", referindu-se la cea de-a doua soţie a sa, Marla Maples.

"Este Marla, da. Este soţia mea", a spus el, înainte de a fi corectat şi de a i se spune că este vorba de Carroll, potrivit news.ro.

Pe acelaşi subiect

Donald Trump, dar în judecată pentru defăimare și agresiune

Scriitoarea l-a dat în judecată pe Trump pentru defăimare şi agresiune, după ce acesta a spus că ea a "inventat" acuzaţiile potrivit cărora el ar fi violat-o într-un magazin din New York, la mijlocul anilor 1990. Trump a negat categoric acuzaţiile şi a adus ca argument faptul că E. Jean Carroll "nu este genul său".

Juraţii din procesul civil federal au vizionat miercuri şi joi înregistrarea video a depoziţiei fostului preşedinte, inclusiv o serie de schimburi de replici tăioase în care Trump a reiterat afirmaţia despre aspectul lui Carroll şi a insistat că acuzaţiile sunt o poveste inventată.

Când i s-a spus lui Trump că E. Jean Carroll este persoana despre care credea că este Marla Maples - cu care a fost căsătorit timp de şase ani şi care este mama uneia dintre fiicele lui Trump - el a răspuns că fotografia era "foarte neclară".

"Vă spun cu tot respectul pe care îl pot avea, dar ea nu este genul meu", a spus Trump. "Nu este genul meu în niciun fel, sub niciun fel de formă", a inistat fostul preşedinte.

Ulterior, Trump i-a spus avocatei lui Carroll, Roberta Kaplan, că el nu ar avea "vreun interes" nici pentru ea. "Nici tu nu ai fi o alegere a mea, ca să fiu sincer cu tine, sper că nu te simţi insultată", a spus Trump. De asemenea, în înregistrare se vede cum Trump o numeşte pe avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, "agent politic" şi "o ruşine".

Joi, echipa lui Carroll a chemat la bară încă doi martori. În schimb, avocatul lui Trump, Joe Tacopina, a declarat că nu va chema niciun martor şi că a renunţat la dreptul lui Trump de a depune mărturie în acest caz. Judecătorul a decis că, pentru a se asigura că fiecare parte are o "oportunitate completă şi corectă" de a vorbi, îi va da fostului preşedinte termen până duminică la ora 17.00 pentru a cere să se prezinte, în cazul în care se răzgândeşte. Judecătorul a declarat că procesul s-ar putea încheia săptămâna viitoare.

Trump nu a fost prezent la New York pentru procesul pentru viol

Dar, la ordinul unui judecător, fostul preşedinte a furnizat în mod oficial dovezi sub jurământ în faţa camerei, în octombrie anul trecut, cu privire la afirmaţiile lui Carroll că a violat-o în interiorul unui magazin din New York,  la mijlocul anilor 1990.

În timpul depoziţiei, lui Trump i se arată o casetă provenind de la emisiunea Access Hollywood, care a fost publicată de Washington Post în timpul campaniei prezidenţiale din 2016. Trump poate fi văzut mişcându-se inconfortabil pe scaunul său în timp ce se aude în înregistrare spunând: "Poţi face orice (femeilor) când eşti o vedetă".

Înregistrarea îl arată, de asemenea, spunând că acuzaţiile lui Carroll reprezintă "cea mai ridicolă şi dezgustătoare poveste". 

Într-un alt moment al videoclipului, Trump, care are 76 de ani, nu-şi poate aminti data căsătoriei cu Marla Maples, cea de-a doua soţie şi mama fiicei sale Tiffany.

Reprezentarea lui Trump de către avocatul Tacopina, joi, în procesul său civil, a însemnat că acesta nu a putut fi prezent la o altă audiere, la două străzi distanţă, în procesul penal al lui Trump cunoscut sub numele de „bani contra tăcere” în care fostul preşedinte a pledat nevinovat la cele 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor contabile. În  4 aprilie, Trump a devenit primul fost preşedinte din istoria Statelor Unite care a fost acuzat de infracţiuni. Acuzaţiile, pe care Trump le neagă cu tărie, au pornit de la o plată făcută starului de filme pentru adulţi Stormy Daniels cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

donald trump proces viol agresiune sexuala
Întrebarea zilei
Cum vă petreceţi Floriile?

La grătar

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum...
Fanatik.ro
Publicat 27.04.2024
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în...
Fanatik.ro
Publicat 26.04.2024
Joburile care nu solicită gândirea cresc riscul de afectare cognitivă și...
spotmedia.ro
Publicat 22.04.2024
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România. VREMEA se schimbă...
Gandul
Publicat 24.04.2024
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii...
Adevărul
Publicat 26.04.2024
A mancat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Ce au descoperit...
A1
Publicat 26.04.2024
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de...
CaTine
Publicat 26.04.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
Șocul lui Ioan Andone, după ce s-a mutat în Spania: „Am 4 dormitoare. Știți...
GSP
Publicat 25.04.2024
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e...
Click.ro
Publicat 26.04.2024
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă...
Useit
Publicat 26.04.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală...
Redacţia.ro
Publicat 24.04.2024
Primarul care candidează împotriva soției pentru un nou mandat: „N-am crezut...
libertatea.ro
Publicat 26.04.2024
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați...
ZU
Publicat 26.04.2024
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru...
Hello taste
Publicat 26.04.2024
Sângerările nazale la copii: cum să le gestionezi corect
Deparinti
Publicat 26.04.2024
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici....
ziare.com
Publicat 25.04.2024
Halil Ibrahim Ceyhan impresionează pe scenă. Actorul nu renunță la visul său...
Happy
Publicat 26.04.2024
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină
Medicool
Publicat 26.04.2024
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă...
orangesport.ro
Publicat 13.04.2024