Antena LIVE
Video

Carne de izopode gigantice: meniul bizar cu care un restaurant din Taiwan a dat lovitura. Cât costă porţia

Arată bizar, cu 14 picioare, iar carnea sa are un gust aparte. Un izopod gigantic a devenit atracţia principală din meniul unui restaurant din Taiwan, care le promite clienţilor o experienţă culinară de neuitat. Oamenii stau la coadă atât pentru a fotografia produsul, cât şi pentru a încerca preparatul năstruşnic. Iată care este reţeta bucătarilor, dar şi cât costă o porţie: "În sfârşit am găsit ingredientul de vis".

De la 29.05.2023, 17:06
Un restaurant din Taipei le oferă clienţilor tăiţei cu carne de izopode gigantice Facebook The Ramen Boy

Încă de când localul "The Ramen Boy" a lansat în ediţie limitată bolul de tăiţei cu izopode la 22 mai, proclamând în social media că "în sfârşit am găsit ingredientul de vis", peste 100 de clienţi s-au înscris pe lista de aşteptare pentru a putea mânca în acest restaurant, relatează Reuters.

"Este foarte atractiv datorită modului cum arată - arată foarte drăguţ", a declarat proprietarul în vârstă de 37 de ani al restaurantului, care s-a prezentat drept domnul Hu, în timp ce ţinea un izopod gigantic în mână pentru clienţii care făceau poze. "În ceea ce priveşte metoda de preparare, folosim cea mai simplă cale, la aburi, aşa că nu există nicio dificultate să-i procesăm", a adăugat el.

Ce gust are carnea izopodelor şi cât costă o porţie

Pe acelaşi subiect

Bucătarii ţin izopodele la aburi timp de 10 minute, după care le aşează pe un pat de tăiţei cu o fiertură groasă de pui şi peşte. Fiecare porţie costă 1.480 de dolari taiwanezi (48 de dolari americani).

Conform unui client, carnea izopodelor seamănă la gust cu cea de crab şi de homar, cu o textură densă şi puţin gumată. Izopodele gigantice - rude îndepărtate ale crabilor şi creveţilor - sunt cei mai mari membri ai grupului crustaceelor, conform site-ului NOAA Ocean Exploration.

Izopodele gigantice sunt întâlnite la adâncimi între 170 şi 2.140 de metri în oceane, iar 80% dintre aceste crustacee trăiesc la adâncimi între 365 şi 730 de metri. Un expert taiwanez a identificat specia drept "Bathynomus jamesi", descoperită în apropierea insulelor Dongsha, în Marea Chinei de Sud. Aceste izopode trăiesc la adâncimi între 300 şi 500 de metri.

Încă de la lansarea acestui fel de tăiţei, unii oameni de ştiinţă au exprimat îngrijorări cu privire la potenţialul impact ecologic al pescuitului cu traul de fund, precum şi cu privire la posibile riscuri pentru sănătate. Însă clienţii restaurantului nu sunt de aceeaşi părere.

"Este doar un meniu special, iar izopodele gigantice sunt prinse neintenţionat, aşa cum spune proprietarul restaurantului şi oricine ar trebui să le dea o şansă şi să încerce", a declarat o clientă, Digell Huang, 34 de ani. "Sunt foarte onorată să am oportunitatea de a-l gusta", a adăugat ea, în timp ce mânca dintr-un bol de tăiţei cu izopode.

Un om de ştiinţă a avertizat însă cu privire la potenţialele riscuri pentru sănătate legate de faptul că aceste specii puţin cunoscute ar putea conţine toxine sau metale grele, aşa cum este mercurul. Specia Bathynomus jamesi a fost recunoscută oficial abia anul trecut în Taiwan şi nu există prea multe date despre ea, a explicat Huang Ming-chih, profesor specialist în nevertebrate marine de mare adâncime de la Universitatea Naţională din Tainan.

"Cel mai bine ar fi să-i cercetăm mai mult... să construim o bază de date completă şi apoi să-i lăsăm pe oameni să-i mănânce", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

carne restaurant taiwan
Întrebarea zilei
Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

La pădure

La terasă

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Catastrofa care a contribuit la căderea civilizației mayașe – studiu
spotmedia.ro
Publicat 29.04.2024
Prognoza ACCUWEATHER. Meteorologii au revizuit anunțul despre cum va fi vremea de...
Gandul
Publicat 30.04.2024
România, o țară cu 12 clase. De ce nu ne place să învățăm
Adevărul
Publicat 30.04.2024
O nouă eliminare la Chefi la cuțite! Ce concurent a părăsit competiția:...
A1
Publicat 30.04.2024
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră....
CaTine
Publicat 01.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi...
Click.ro
Publicat 30.04.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redacţia.ro
Publicat 30.04.2024
Fostul șef ISU Prahova a primit lăzi cu sticle de vin și o chiuvetă ca să...
libertatea.ro
Publicat 30.04.2024
Billie Eilish a anunțat turneul „Hit Me Hard and Soft”. Seria de spectacole...
ZU
Publicat 01.05.2024
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Hello taste
Publicat 30.04.2024
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată
Deparinti
Publicat 30.04.2024
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora...
ziare.com
Publicat 30.04.2024
Melisa Döngel, dezvăluiri despre rolul vieții. Ce stea de cinema visează să...
Happy
Publicat 01.05.2024
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla
Medicool
Publicat 01.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024