SECRETUL gospodinelor! Cum poți prepara cele mai gustoase GĂLUȘTE cu PRUNE
Iată secretul delicioasei rețete de găluște cu prune
De Redactia Observator la 02.09.2015, 09:31- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Iată secretul delicioasei rețete de găluște cu prune
Ingrediente:
- o jumătate de kilogram de făină;
- 500 ml de apă;
- 5-6 linguri de ulei;
- două ouă;
- 400-500 g de prune;
- un plic de zahăr vanilat;
- 150 g de pesmet;
- scorţişoară (la alegere);
- 50 g de unt;
- zahăr tos;
- un praf de sare.
Metodă de preparare:
- pune 500 ml de apă la fiert, în care ai adăugat un praf de sare şi 5 ori 6 linguri de ulei;
- când lichidul da în clocot, adăugă faina în el și amestecă;
- lasă compoziţia la răcit și apucă-te de pregătit prunele;
- spală-le bine şi îndepărtează sâmburii din interiorul lor;
- desfă fructele în jumătate şi presara puţină scorţişoară (pas opţional) şi zahăr în interiorul lor;
- sparge ouăle peste aluat, adăugă plicul de zahăr vanilat şi două-trei linguri de zahăr tos (amestecă cu o lingură, apoi frământă cu mâinile compoziţia);
- rulează aluatul astfel încât să aibă forma unei rulade, apoi taie din el bucăţi din care vei forma găluştele;
- întinde fiecare bucată în mână, pune în ea câte o jumătate de prună şi acoper-o bine.
Pune apă la fiert, apoi adăugă găluştele cu prune la fiert. Când se ridică la suprafaţă, scoate-le cu o paletă. Pregăteşte şi compoziţia de pesmet. Pune untul la topit, adăugă pesmetul, puţin zahăr şi scorţişoară (la alegere).
După ce scoţi găluştele din apă, trece-le prin compoziţia de pesmet şi lasă-le la răcit pe un platou.
Poftă bună!