Antena LIVE

Curs valutar

Nelu Tătaru a rămas fără imunitate parlamentară. Camera Deputaţilor a votat în favoarea ridicării acesteia: 177 de voturi pentru şi 12 împotrivă

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, cu 177 de voturi pentru, 12 voturi contra şi o abţinere, cererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru, pentru pentru percheziţii informatice şi domiciliare, după ce, anterior, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a elaborat un raport de admitere, în unanimitate, pe cererea ministrului Justiţiei. Nelu Tătaru a participat la şedinţa comisiei juridice, împreună cu avocata sa. PNL a anunţat în plen, prin liderul de grup Gabriel Adronache, că va vota la vedere pentru solicitarea venită din partea Justiţiei. 

De la 14.10.2024, 17:45
WhatsApp
Galerie (3)
Nelu Tătaru a rămas fără imunitate parlamentară Inquam Photos / George Călin

UPDATE: Plenul Camerei Deputaţilor a votat cu 177 de voturi pentru, 12 voturi contra şi o abţinere solicitarea ministrului Justiţiei, pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru. Votul a fost secret, cu bile. 

UPDATE: Nelu Tătăru a venit la şedinţa comisiei însoţit de 3 avocaţi şi a declarat în faţa deputaţilor jurişti că este nevinovat şi că nu are nimic de ascuns. Avocaţii lui Nelu Tătăru spun că DNA ar fi cerut un mandat de supraveghere tehnică în acest caz în luna martie a acestui an, iar începând cu luna aprilie în cabinetul doctorului de la spitalul din Huşi ar fi fost instalată o cameră de supraveghere. Mai mult decât atât, avocaţii susţin că procurorii DNA ar fi trimis în cabinetul lui Nelu Tătăru 4 investigatori sub acoperire, doi dintre aceştia ar fi mers în cabinet în calitate de pacienţi fictivi în încercarea de a strânge probe. Raportul prin care Comisia Juridică recomandă plenului ridicarea imunităţii va ajungela vot în plenul Camerei Deputaţilor la ora 16. Nu ar trebui să existe emoţii la acest vot în condiţiile în care liderii PSD, PNL şi USR au anunţat deja că vor vota pentru ridicarea imunităţii. În timp ce prlamentarii decid soarta fostului ministru al Sănătăţii, în municipiul Huși a fost anunţat un marș de susținere.

UPDATE: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz pentru ridicarea imunităţii lui Nelu Tătaru. Deputaţii jurişti s-au reunit luni pentru a discuta solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Şedinţa a avut loc în prezenţa lui Nelu Tătaru şi a avocaţilor acestuia şi a fost condusă de deputata PSD Alina-Elena Tănăsescu, în urma demisiei social-democratei Laura Vicol.

Pe acelaşi subiect

UPDATE: Deputatul Nelu Tătaru a declarat luni că este nevinovat, că nu a luat niciodată bani de la pacienţi şi că vrea să se facă dreptate în ce îl priveşte. "Nu vreau decât să se facă dreptate. Sunt nevinovat. Nu am primit niciun ban. Ieri am văzut prima dată dosarul. Nu am atins niciun ban, au fost nişte provocări. Nu am acceptat bani. Mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital, spitalul este casa mea, acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc", a spus Tătaru înainte de a intra la audieri în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

UPDATE:  Deputaţii jurişti au termen până luni, la ora 13:00, să întocmească raportul în acest caz. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, vinerea trecută, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru. Biroul permanent al Camerei a decis la sfârşitul săptămânii trecute, într-o şedinţă în format online, să trimită scrisoarea ministrului Justiţiei către Comisia juridică spre analiză. Aceasta are termen de depunere a raportului până luni, ora 13:00.

PSD va vota pentru ridicarea imunităţii

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru.

"Vom vota pentru ridicarea imunităţii, nu a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, am înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale, are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă", a declarat Marcel Ciolacu.

Liberalii au reacţionat în cazul Tătaru

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al filialei PNL Vaslui şi de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

"Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de sănătate", a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a comentat situaţia fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru şi a afirmat că ”dacă iei un ou, iei o găină, un cocoş şi o curcă sau bani, e acelaşi lucru”. El a precizat că acest caz nu a picat bine liberalilor. “L-am cancelat, l-am scos de la preşedinţia filialei şi de pe lista de deputaţi şi senatori”, a subliniat Rareş Bogdan. Și vicepreședintele PNL Virgil Guran a anunțat că liberalii vor vota pentru ridicarea imunității.

„Cei la noi, întotdeauna, în ultimul timp, când se solicită ridicarea imunității, se votează ridicarea imunității. Și, în același timp, sunt convins că și Nelu Tătarul dorește să se facă, știu eu, dreptate acolo și să se limpezească lucrurile. Ce să spun? În general, ați văzut că nu comentăm lucrurile acestea”, a spus la Antena3CNN, Virgil Guran.

Fostul ministru al Sănătăţii, acuzat de luare mită

Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare. 

Articolul 193.din Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că, în temeiul art. 72 din Constituţia României, republicată, deputaţii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei Deputaţilor, după ascultarea lor.

Marius Gîrlaşiu

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell. ...

nelu tataru mita medic ministru dna
Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce se întâmplă, de fapt, cu trecerea la ora de iarnă în 2024? Parlamentul...
Fanatik.ro
Publicat 12.10.2024
Echipa de spărgători de elită plătiți pentru a pătrunde în obiectivele top...
spotmedia.ro
Publicat 13.10.2024
Vrei un paradis numai pentru tine? Amorgos, o insulă din Grecia, ideală pentru o...
spotmedia.ro
Publicat 12.10.2024
Cum arată casa în care locuiește Florin Dumitrescu de la Masterchef. Nici în...
Gandul
Publicat 13.10.2024
Misterul în jurul soartei comandantului Forţei Quds se adânceşte. Iranul ar...
Adevărul
Publicat 13.10.2024
Sfânta Parascheva 2024: tradiții și obiceiuri pe 14 octombrie. Ce să faci și...
A1
Publicat 13.10.2024
Horoscopul zilei de 14 octombrie 2024. Gemenii fac o investiție majoră. Află ce...
CaTine
Publicat 13.10.2024
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră...
spynews.ro
Publicat 13.10.2024
Mesajul lăsat în vestiar de delegația României după meciul din Cipru: „Vă...
GSP
Publicat 13.10.2024
Supă cu găluște, rețetă din anul 1940. Așa o făceau străbunii să iasă...
Click.ro
Publicat 13.10.2024
Muntele Everest e mai înalt decât ar trebui. Ce ar fi de vină, potrivit...
Useit
Publicat 13.10.2024
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la...
Redacţia.ro
Publicat 11.10.2024
Ea a investigat sub acoperire mecanismul cu bani de la Moscova: „M-am infiltrat...
libertatea.ro
Publicat 13.10.2024
Jessie J a pierdut 20.000 de dolari după ce casa ei din Los Angeles a fost...
ZU
Publicat 13.10.2024
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Hello taste
Publicat 10.10.2024
Ce înseamnă uter retrovers. Cum influențează o sarcină
Deparinti
Publicat 13.10.2024
NATO „schimbă foaia” cu Rusia. Decizie crucială a miniștrilor...
ziare.com
Publicat 13.10.2024
Gözde Kansu din Golden Boy – Dragoste rebelă și cântăreața Sıla...
Happy
Publicat 11.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este candidoza vaginală. Care sunt simptomele și cum se tratează
Medicool
Publicat 13.10.2024
Comentatorul meciului Cipru - România, anunţ surprinzător după pauză! "Ne-a...
orangesport.ro
Publicat 12.10.2024