Harghitenii preferă iepurele, de Paște
În Harghita, iepurele concurează cu mielul, pe masa de Paşte. Asta, chiar dacă harghiteni sunt devotaţi tradiţiilor.
De Redactia Observator la 31.03.2014, 17:15- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Însă preţul şi sănătatea fac diferenţa. Mai ales că din carnea de iepure, spun ei, se pot prepara aceleaşi mâncăruri ca şi din cea de miel.
Un iepure de 6 kilograme ajunge la 75 de lei. Adică puţin peste 10 lei kilogramul. Dar şi cei mici sunt perfecţi pentru vânzare. Doar că la ei preţul este la bucată.
Crescătorii spun că avantajele sunt multe. Carnea de iepure este foarte sănătosă, nu are cholesterol. Reţetele sunt şi ele multiple şi pentru toate gusturile.
Crescătorii de miei spun că nu pot scădea preţul deoarece nu-şi acoperă cheltuielile. Aşa că preferă să-i lase să crească până la vară şi să-i vândă la export.