Mâncăm struguri cu radiaţii şi mere fără vitamine. Fructele şi legumele de import ascund pericole nevăzute
Merele, roşiile, ardeii sau strugurii care vin de peste hotare trec printr-un proces de conservare cu radiatii ionizante. Totul pentru ca atunci când ajung la destinaţie să fie proaspete şi să arate bine
De Redactia Observator la 16.07.2014, 21:02Merele, roşiile, ardeii sau strugurii care vin de peste hotare trec printr-un proces de conservare cu radiatii ionizante. Totul pentru ca atunci când ajung la destinaţie să fie proaspete şi să arate bine
Fructele din afară sunt culese înainte să se coacă. Mai mult, sunt folosite tot felul de substanţe. Nutriţionistii atrag atenţia că astfel de fructe şi legume, aduse de la mii de kilometri, ar putea dăuna grav sănătăţii. "Această ionizare produce o diminuare a valorii nutritive a fructului, în sensul că se pierd o parte din vitamine şi o parte din antioxidanţii care se găsesc în mod normal în fructele coapte, mature".
Metodă este, însă, legală în Uniunea Europeană şi se practică, dar produsele tratate cu radiaţii ar trebui să fie etichetate corespunzător, ceea ce nu prea se întâmplă şi la noi.