În joia mare, preţul mieilor a scăzut în pieţe. Vineri, creşte la loc
Mielul e la ultima strigare. În unele pieţe, a fost ziua ofertelor. Ca să atragă mai mulţi clienţi, vânzătorii au mai lăsat ceva din preţ.
De Redactia Observator la 05.04.2018, 21:12Mielul e la ultima strigare. În unele pieţe, a fost ziua ofertelor. Ca să atragă mai mulţi clienţi, vânzătorii au mai lăsat ceva din preţ. În toată nebunia cumpărăturilor, unii nu s-au mai uitat la ce cumpără. Şi rău au făcut, pentru că la Timişoara de exemplu carnea era vândută direct de pe bancheta maşinii.
- Astea sunt condiţiile în care transportaţi dumneavoastră mieii? De unde sunteţi?
- De la Ciacova.
- Sunteţi producător?
- Da.
- Şi de ce îi transportaţi aşa?
Ţinut în căldură, mielul de pe bancheta maşinii ar fi ajuns direct pe tarabă.
-Astăzi, afară, vor fi 20 de grade, mai mult de 20 de grade.
- Dar nu, n-am apucat să descarc. Doar le-am ţinut acum.
- Astea sunt condiţii improprii de transport.
- Nu este frig în hală. Unde să-i depozităm?
Inspectorii au observat că, deşi în piaţă există camere frigorifice, prea puţini vânzători le folosesc. 130 de kilograme de carne au fost confiscate din piaţă. Vânzătorii nu au primit vestea prea bine.
La Drobeta Turnu-Severin, însă, clienţii au fost foarte mulţumiţi de marfă. Aici, nu condiţiile de păstrare au impresionat, ci preţul.
- Cât e kilogramul de miel?
- Douăzeci (n.r.: de lei).
- Aţi mai scăzut preţurile, având în vedere că zilele trecute a fost mai mare, 25.
- Nu sunt bani. Nu sunt bani, de aceea. Nu au oamenii bani.
Astfel, clienţii şi-au permis să cumpere miei întregi.
Fermierii spun însă că astăzi a fost ziua ofertelor. Mâine, pe ultima sută de metri, se aşteptă la un asalt. Marfa e oricum puţină. Aşa că, cel mai probabil, vor urca din nou preţurile.
- Cât aţi scăzut la preţ?
- De la 25 la 23. Şi de mâine creştem înapoi, la 25.
- De ce o să creşteţi înapoi?
- Nu mai sunt miei aşa mulţi.
Organele de miel, pentru drob, se vindeau astăzi cu cinci lei kilogramul.
Românii trebuie să fie atenţi, la ce cumpără, transmit specialiştii. Pentru că mieii prea mici sunt periculoşi. Carnea lor conţine lactoză ceea ce înseamnă că este greu de digerat.