Antena Meniu Search
x

Video 60% dintre români vor să treacă la maşini hibrid sau electrice. Câte staţii de încărcare avem în ţară

Ne dorim maşini hibrid sau electrice, dar nu ştim cât de pregătită e infrastructura pentru asta. În toată ţara, sunt în jur de 400 de staţii electrice. 6 din 10 români spun că vor ca în următorii 5 ani să treacă la o maşină prietenoasă cu mediul, fie ea hibrid sau full-electric.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.03.2021, 14:22

Vezi și

Dana conduce în momentul de faţă o maşină convenţional, dar visează la una hibrid. Are toate motivele. 

Dana: "Reducerea amprentei de carbon, în primul rând, dar cred că e şi o chestiune de costuri."

Numărul celor care vor să facă această alegere creşte. Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid în viitor, în timp ce un sfert dintre şoferii chestionaţi vor direct una electrică. Când? În următorii 3-5 ani. Companiile ţin pasul cu cererea şi lansează din ce în ce mai multe modele noi. 

Marii producători auto trec la modele electrice din 2030

85% dintre şoferi, însă, cred că ţara noastră nu e pregătită din punct de vedere al infrastructurii. În realitate, sunt peste 400 de staţii de încărcare electrică răspândite în toată România, suficiente pentru numărul de maşini electrice din ţară. Cele mai multe staţii sunt în benzinării şi în parcările supermarketurilor. Ministrul Mediului spune că statul va ţine pasul. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: "Sigur, multe staţii sunt în parcări private, în marile centre comerciale, dar grosul investiţiei va trebui făcut de instituţiile publice locale. Avem peste 19 contracte semnate cu autorităţile publice locale, peste 140 de staţii instalate sau în curs de instalare."

Mai mulţi producători auto au anunţat deja, oficial, că până în 2030 vor elimina complet motoarele cu ardere internă, iar toate modelele vor fi electrice. Partea mai puţin bună este că maşinile electrice au mai puţine piese. Asta va însemna că mulţi dintre cei care lucrează în industria auto vor rămâne fără un loc de muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri Auto » 60% dintre români vor să treacă la maşini hibrid sau electrice. Câte staţii de încărcare avem în ţară