Video Reţete de dulciuri: prăjitură cu nucă şi bezea
Vlăduţ a prezentat, la Neaţa cu Răzvan şi Dani, reţeta pentru prăjitură cu nucă şi bezea.
Prăjitura cu nucă şi bezea, reţeta
Aveţi nevoie, pentru foi, de 10 albuşuri de ou, 500 de grame de zahăr şi 200 de grame de nucă, măcinată foarte, foarte fin.
Citește și: Prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă caramel
Pentru cremă, aveţi nevoie de 10 gălbenuşuri, 200 grame de zahăr, 3 linguri de făină şi 500 ml de lapte. Fiind cremă de vanilie, este clar că avem nevoie şi de aromă de vanilie, de preferat un baton de vanilie.
Începem cu crema şi batem ouăle foarte bine cu zahăr, turnăm laptele peste, iar apoi făina. Amestecăm şi punem la foc foarte mic, până dă în clocot. Amestecaţi, însă, bine tot timpul, pentru a nu se lipi.
Când dă în fiert, o mai lăsaţi 5 minute deoparte pentru a se răci. Mai aveţi nevoie şi de 250 de grame d eunt, pe care trebuie să îl "încorporaţi" cu un mixer.
Desertul trebuie ţinut 3-4 ore la frigider, pentru a se întări crema.
Foile pot fi presărate cu puţin zahăr tos, pentru a fi mai crocante.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰