Video

Reţete de dulciuri: tort cu aromă de scorţişoară, zahăr caramelizat şi eclere

De Redactia Observator.
Publicat: 22.12.2020, 17:43.
Actualizat: 22.12.2020, 17:58

Vlăduţ a prezentat, la Neaţa cu Răzvan şi Dani, reţeta pentru tort cu aromă de scorţişoară, zahăr caramelizat şi eclere.

Tort cu aromă de scorţişoară, zahăr caramelizat şi eclere, reţeta

Pentru blaturi, şi sfatul este să faceţi două, pentru că trebuie suprapuse, aveţi nevoie de 250 ml apă, care trebuiă pusă pe foc, 100 de grame de unt 82% grăsime, o linguriţă de zahăr, un vârf de linguriţă de sare şi 250 de grame de făină, după ce apa clocoteşte.

Amestecaţi intens, până compoziţia se desprinde de pe vas, iar apoi adăugaţi 5 ouă, pe rând, până obţineţi o compoziţie omogenă.

Apoi, cu ajutorul unei pungi, o aşezaţi pe hârtie pergament şi o coaceţi 30 de minute la 180 de grade Celsius. Din acest aluat puteţi obţine, eclere sau choux a la creme.

Pentru crema de vanilie, aveţi nevoie de 500 de ml de lapte, 10 gălbenuşuri, 200 de grame de zahăr, aromă de vanilie, două linguri cu vârf de amidon sau 4 linguri de făină, daţi totul în clocot şi amestecaţi apoi cu mixerul 250 de grame de unt.

Împărţiţi compoziţia în două. Jumătate de cremă o aşezaţi la bază, iar pentru cealaltă jumătate trebuie să adăugaţi 400 de grame de frişcă.

Foarte important pentru tort este caramelul, zahărul ars, folosit la glazurare.

Pentru glazura de ciocolată, aveţi nevoie de 100 de grame de frişcă lichidă, pusă la încălzit, apoi adăugaţi ciocolata peste frişcă, o lăsaţi 30 de secunde, iar apoi amestecaţi pentru a deveni o masă omogenă. Trebuie şi un cubuleţ de unt pentru a-i da luciu glazurii.

Tortul merge presărat cu coajă de portocală, tăiată foarte fin.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.