Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bani grei pentru o programare cu maşina la RAR! Şoferii grăbiţi ajung să apeleze la samsari

Afacerea s-a dezvoltat în jurul centrelor RAR din toată ţara, iar reporterii Observator au reuşit să filmeze intermedierea unei programări.

de Redactia Observator

la 24.11.2017 , 23:39

Suma de 1.500 de lei şi cheile maşinii în mâna unui samsar! Este reţeta pentru autorizarea rapidă a înmatriculării oricărei maşini! Afacerea s-a dezvoltat în jurul centrelor RAR din toată ţara, iar reporterii Observator au reuşit să filmeze intermedierea unei programări, care, în mod normal, se face abia peste trei luni. Culmea, chiar angajaţii registrului auto sunt cei care-i îndrumă pe proprietarii grăbiţi către samsari.

Graba şoferului dictează preţul programării. Iar negocierea se poartă în şoaptă. Însă până la finalizarea procesului de autorizare, samsarii au drept asupra maşinii.

Găsirea unor astfel de intermediari nu este grea. Primii care te îndrumă către ei sunt paznicii clădirii Registrului Auto Român. Şi tot paznicii îţi explică legile nescrise ale sistemului. Însă nici angajaţii RAR nu se feresc să te pună în legătură cu samsarii.

Vezi și

DISCUŢIE REPORTER - ANGAJAT RAR:

Intraţi pe telefon, poate găsiţi ceva. O firmă care se ocupă de aşa ceva, că sunt firme care se ocupă de aşa ceva!

Reporterii Observator au vrut să afle de la RAR dacă într-adevăr colaborează cu astfel de firme. Reprezentantii Registrului Auto Roman ne spun că singura posibilitate pentru a obține o programare este prin numărul unic de telefon sau online pe site-ul institutiei.

Iar prin metoda legală, autorizarea rapidă a unei maşini este aproape imposibilă.

Nereguli la Registrul Auto Român au fost găsite şi de procurorii DIICOT, în urmă cu 6 luni, atunci când au demascat o întreagă reţea înfracţională din care făcea parte şi un angajat RAR.

Contactaţi de reporterii Observator, reprezentanţii firmei nu au vrut să acorde un punct de vedere. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » Bani grei pentru o programare cu maşina la RAR! Şoferii grăbiţi ajung să apeleze la samsari