2017, anul fără kilometri noi de autostradă. Avem zeci de drumuri naţionale de pământ, ca acum câteva sute de ani.
Avem drumuri lungi doar cu promisiuni. 2017 se încheie fără kilometri noi de autostradă. Şi încă mai avem zeci de drumuri naţionale de pământ.
Avem drumuri lungi doar cu promisiuni. 2017 se încheie fără kilometri noi de autostradă. Şi încă mai avem zeci de drumuri naţionale de pământ, ca acum câteva sute de ani.
Anul 2017 a trecut degeaba. Ne-am ales cu zero km noi de autostradă. Nici măcar porţiunea de 6 km din autostrada urbană Bucureşti-Ploieşti nu e gata. Va fi la anul.
Ştefan Ioniţă, directorul general al CNAIR: "S-au întâmplat lucruri de care nu suntem mândri şi sperăm să nu se mai întâmple aşa ceva."
Anul ăsta, au fost deschişi 15 kilometri de şosea de mare viteză, pe autostrada Lugoj-Deva, lotul 2. Este o porţiune finalizată, de fapt, cu un an în urmă.
- Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 3 aprilie 2025. Au crescut cu 4 bani pe litru
- Bursa de la Bucureşti a început în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi, după anunţul lui Donald Trump
- Producția de legume și fructe româneşti, în declin. Se anunţă scumpiri în pieţe de până la 10%, în...
- Tesla, întrecută de chinezi în România. Cât costă maşina pentru care vânzările au crescut de 150 de ori în...
- Programul Casa Verde Fotovoltaice 2025. Peste 10.000 de noi dosare, aprobate
Afară, altfel merg lucrurile. În Spania au fost construiţi peste 15 MII de kilometri. De când noi am păşit în Uniunea Europeană, şi la capitolul autostrăzi, România a stat aproape pe loc. Avem strânşi, cu greu, aproape 750 de kilometri.
Pe şantierele deschise, se bate pasul pe loc. Autostrada Lugoj-Deva încă nu e gata. Pe un lot au apărut fisuri în terasament.
În timp ce pe tronsonul Sebeş-Turda, lotul 3, lucrările sunt aproape gata, dar şi acolo au apărut probleme de construcţie şi nu poate fi deschis traficul. Iar porţiunea Gilău - Nădăşelu nu poate fi deschisă pentru că nu e legată de nicio autostradă. Lipseşte un pod.
Şi mai rău este pe drumurile naţionale. Pe DN 5, acum câteva zile, câţiva muncitori asflatau pe ploaie.
În Babadag există un drum naţional de pământ. DN 22 H arată ca acum câteva sute de ani.
Ştefan Ioniţă, directorul general al CNAIR: "Am încercat să le ţinem la un nivel de viabilitate. Dar, da, ele au nevoie de reabilitări, de investiţii."
În ultimii 10 ani, România nu a scăpat de ruşinea drumurilor naţionale de pământ. 15 km de astfel de drumuri încă plasează ţara noastră în topul ţărilor cu cea mai proastă înfrastructură.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰