Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Acțiunile Rompetrol au scăzut cu aproape 1% după explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Acţiunile Rompetrol Rafinare au scăzut cu aproape un procent după explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Conform Bursa de Valori București, acțiunile se tranzacţionau vineri, la ora 13:32, cu 0,0505 de lei, în scădere cu 0,98% faţă de preţul de deschidere.

de Ana Maria Ghiarasim

la 02.07.2021 , 15:31

Actiunile Rompetrol au scăzut cu aproape 1 procent după explozia de la rafinăria Petromidia din Năvodari
Actiunile Rompetrol au scăzut cu aproape 1 procent după explozia de la rafinăria Petromidia din Năvodari - Mediafax Foto / Alexandra Pandrea via Hepta

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

Incendiul la Rafinăria Petromidia a fost anunțat la 112 la ora 12.16, arată DSU. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

La locul intervenției au mers mai multe echipaje de pompieri, autoritățile activând Planul Roșu de intervenție.

Articolul continuă după reclamă

Explozia a avut loc la instalația de hidrofinare petrol motorină

Pe acelaşi subiect

Incendiul produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, a avut loc în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

"În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă", spun reprezentanţii Rompetrol.

În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

"Vom reveni cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp", au adăugat responsabilii companiei.

Un mort și cel puțin 3 răniți

Potrivit primelor date, trei persoane sunt rănite, iar o a patra persoană, care fusese dată dispărută, a fost găsită decedată.

Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, spune că poate exista un impact major asupra mediului, în funcţie şi de viteza vântului, precum şi de direcţia de deplasare a curenţilor de aer. 

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Acțiunile Rompetrol au scăzut cu aproape 1% după explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari