Antena Meniu Search
x

Afacerea voucherul de vacanță a umplut litoralul. Amenzi uriaşe pentru cei care-şi vând tichetele pe Internet

Majoritatea angajaţilor de la stat au ales să folosească voucherele de vacanţă pe litoral. Din această cauză au existat şi probleme.

Vezi și

Majoritatea angajaţilor de la stat au ales să folosească voucherele de vacanţă pe litoral. Din această cauză au existat şi probleme.

1.200.000 de români au primit vouchere de vacanţă pe care le pot folosi până la sfârşitul anului în cele peste 13.000 de unităţi de cazare din ţara noastră. Toate aceste tichete sunt nominale şi nu se pot vinde, atrag atenţia autorităţile.

Iar sancţiunile ajung până la 27.000 de lei, atât pentru hotelierii care primesc tichete pe numele altcuiva, dar şi pentru cei care le vând pe Internet.

RĂZVAN PASCU, consultant în turism:

Foarte mulţi şi-au scos voucherele la vânzare pe siteuri specializate la o sumă de bani mai mică decât valoarea lor nominală acceptă să le dea şi cineva acceptă să le cumpere. Oricare dintre aceste tranzacţii, atât vânzarea, cât şi cumpărarea, este ilegală. 

Pentru hotelieri şi agenţiile de turism, tichetele de vacanţă au adus bani frumoşi anul acesta. De exemplu, numărul vacanţelor interne vândute de agenţii a crescut chiar şi cu 30%.

În luna iunie, au fost emise vouchere de 125 de milioane de euro. O valoare-record, de 42 de ori mai mare faţă de anul trecut. Iar, de la începutul anului şi până în vară, s-au tipărit tichete de 148 de milioane de euro, arată Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. De la 1 decembrie, conform Legii salarizării, voucherele de vacanţă vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de valoarea salariului minim brut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Afacerea voucherul de vacanță a umplut litoralul. Amenzi uriaşe pentru cei care-şi vând tichetele pe Internet