Antena Meniu Search
x

Video Afacerea care a explodat în Capitală. Cât plătesc bărbaţii pentru o experienţă completă în barbershop-uri: "Este o alegere masculină"

Bărbaţii nu mai merg pe barba lor! Au stilişti personali şi adevărate ritualuri care îi ajută să arate cât mai bine. Cum barba a devenit cel mai la modă accesoriu al domnilor, banalele frizerii s-au tranformat în... barbershop-uri, unde serviciile sunt mai ceva ca-n saloanele dedicate femeilor. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 04.09.2023, 18:46

Vezi și

În multitudinea de barbershopuri din Capitală, Ştefan l-a găsit pe cel mai potrivit pentru stilul său! Poartă barbă de mai bine de zece ani şi merge o dată la trei săptămâni să o întreţină. 

Ştefan: E o chestie care cred eu că mă defineşte, mă conturează şi îmi place să o port. Este o alegere masculină. Ulei de barbă, un pieptăn mai special, o maşină de tuns cu care mai actualizez din când în când. În jur de 150 de lei tunsoare plus barbă plus produse plus mentenanţă. 

Bărbaţii au parte de o experienţă completă în barbershop-uri

În barbershop-uri, domnii nu au parte doar de o tunsoare, ci de o adevărată experienţă.

Ciprian Golan, hairstylist: Este un barbershop dedicat numai bărbaţior şi atunci am o colecţie impresionantă de maşinuţe, am un autograf David Beckham, skateboarduri şi o motocicletă.

Christian Anghel, hairstylist: Cum femeile îşi petrec foarte mult timp la coafor, se relaxează, aşa şi bărbaţii în ziua de astăzi vor să vină, să nu fie pe grabă, să servească o cafea. Tunsoarea în momentul de faţă face parte din personalitatea omului. Tunsoarea vorbeşte. 

A purta barbă, un semn de înţelepciune în Grecia Antică

Barba a avut, de-a lungul timpului, câte o simbolistică diferită. 

Cătălin Botezatu, creator de modă: Bărbile da, sunt un trend, pentru că dacă stăm să ne întoarcem în timp ele provin chiar din Grecia Antică. A purta barbă era un semn de înţelepciune. Este şi pentru înfrumuseţare, dar are şi un aspect estetic, pentru că ascunde uneori anumite riduri. Emană masculinitate. 

Alin Gălăţescu, critic de modă: Tinerele îşi aleg destul de vreme prieteni foarte mari, probabil că ceilalţi încearcă să compenseze distanţa asta de vârstă cu un look. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Mai departe de modernele barbershopuri, mai există locuri în Capitală care păstrează clasicul de altă dată. În această frizerie, de exemplu, au intrat sute de oameni încă din anul 1925, de când funcţionează, iar scaunele datează din anul 1910. Totodată, frizerii încă poartă halatul alb. 

Barbershop vs. frizerie clasică. Cât plătesc clienţii pentru o tunsoare

Dacă într-un barbershop clienţii plătesc, în medie, de la 120 de lei pentru o stilizare, în frizeria clasică din centrul Capitalei, un tuns costă 80 de lei. 

Gheorghe Badea, proprietar salon vintage: Frizeria adevărată-i artă! Nu poţi să nu fii în ton cu ceea ce e nou şi atunci am schimbat şi noi puţin, dar păstrăm aceeaşi linie pe care am avut-o de acum 50-60 de ani. 

Pentru cei mai non-conformişti, există şi alternative mai îndrăzneţe. Carlos vine tocmai din Cuba şi creează modele diferite de frizuri, pentru cei care vor un look unic. 

Carlos Hernandes, hairstylist: Eu am făcut arte plastice de mic şi de când m-am apucat frizerie, am început să combin arta cu tunsori. Pentru lucruri de genul, nu ai cum să înveţi un frizer, dacă el habar nu are de artă, de desene. 

Specialiştii spun că un aspect mereu îngrijit trebuie întreţinut şi acasă. Aşa au apărut şi produsele de îngrijire speciale pentru bărbaţi: de la uleiuri pentru barbă, la creme sau şampoane cu ingrediente speciale, care pornesc, în medie de la 40 de lei, însă pot ajunge să coste chiar şi câteva sute de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Afacerea care a explodat în Capitală. Cât plătesc bărbaţii pentru o experienţă completă în barbershop-uri: "Este o alegere masculină"